REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Aurelija Malakauskaitė, Jovita Sukackaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Vyriausybė neskelbs ekstremalios situacijos dėl kiaulių maro Baltarusijoje, tačiau už sunkiųjų transporto priemonių dezinfekciją pasienyje vežėjams teks mokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbti ekstremalią situaciją dėl kaimyninėse šalyse plintančio afrikinio kiaulių maro siūlė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT). Ši nori imtis griežtesnių priemonių, kad liga neplistų Lietuvoje. Ekstremali situacija leistų 10 kilometrų ruože nuo sienos išnaikinti ir šernus. Šiuo metu pagrindinė priemonė sauganti nuo ligos plitimo – į Lietuvą įvažiuojančių automobilių dezinfekcija, tačiau tam skirti pinigai jau baigiasi, todėl padėtį bandoma gelbėti įvedant rinkliavą.

REKLAMA

„Pirmadienį buvo priimti du sprendimai: krovininiai automobiliai, pravažiuodami Baltarusijos-Lietuvos sieną, turės mokėti 25 litų mokestį ir taip pat priimtas nutarimas pakeisti ekstremalių įvykių kriterijus, kad būtų leidžiama naudot Vyriausybės rezervo lėšas. [...] Dėl ekstremalios situacijos skelbimo Lietuvoje tikrai nėra jokio teisinio pagrindo, teko kalbėtis su Lietuvos ir užsienio teisininkais. Jeigu būtų priimtas toks sprendimas, jų manymu, tada Lietuvai gali būti uždrausta išvežti maisto produktus į kitas šalis“, – teigė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų