REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

2008 metais Rusijoje du buvę pogrindžio klubo kovotojai sugalvojo Maskvoje įsteigti tikrų kovų klubą. Jie jį pavadino Ronino šeima ir už 900 JAV dolerių kiekvienas pasiturintis verslininkas galėjo savaitę laiko mėgautis, kaip jį sumuša visiškai nepažįstamų žmonių akivaizdoje. Kaip teigia klubo steigėjai, tokios organizacijos tikslas yra paversti išsimokslinusius miestiečius į tikrus vyrus, juos fiziškai ir psichologiškai kankinant.

REKLAMA
REKLAMA

Jauna fotografė Maria Turchenkova praleido savaitę laiko šiame klube, rinkdama medžiagą. Tinklapio „vice.com“ žurnalistas surengė pokalbį su ja, kurį mes ir pateikiame šiame straipsnyje.

REKLAMA

„Vice.com“ žurnalistas: - Labas, Maria. Pirmiausia norėčiau išsiaiškinti, kaip tu sužinojai apie šį „Ronino šeima“ klubą?

Maria Turchenkova: - Aš klubo reklamą pastebėjau internete, kurioje rašoma: „Tu nesi tai, ką turi – tavo darbas, tavo automobilis ar tavo banko sąskaitą. Jei nori pakeisti savo gyvenimą, rask savyje kario dvasią ir kovok su savo vidiniu priešu – ateik ir prisijunk prie mūsų klubo!” Tai aš paskambinau organizatoriams ir paklausiau, ar galima būtų sukurti pasakojimą apie juos ir klubą.

REKLAMA
REKLAMA

- Ir žmonės turi mokėti, kad galėtų prisijungti prie klubo?

- Taip, visi dalyviai turi mokėti apie 900 JAV dolerių už savaitės laiko kursus. Mokytojai yra tikrų kovų klubų dalyviai, kas turbūt ir pritraukė daugelį kurso dalyvių. Kiekvienas, norintis lankyti kursus, turi pateikti sveikatos pažymą ir dalyvauti pokalbyje, kuriame bus sprendžiama, ar leis tau prisijungti prie klubo.

- Kokio tipo pratimus daro kovotojai?

- Pirmas iššūkis laukia jau antrą dieną. Tai yra psichologinis pratimas, kuriame kursų dalyviai turi prisiminti savo blogiausią poelgį, kurio niekam nepasakojo, ir jį pasakyti girdint kitiems dalyviams. Jie gali uždavinėti kiek nori klausimų apie poelgį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet ateina metas fiziniai užduočiai. Pratimai yra sunkūs ir jei kuris nors sustoja vidury pratimo, jis yra sumušamas ir pratimą turi pradėt iš naujo. Tie, kurie nebenori tęsti, yra išvaromi iš salės ir jiems nebeleidžiama sugrįžti. Bet jei išvarytasis sugrįžta, jis turi patirti kitų dalyvių nemalonę, kad pajustų gėdos jausmą, kas iš dalies ir yra kursų dalis.

- Ar buvo daug šauksmų ir verkimo?

- Taip, be abejo. Aš net sukūriau vaizdo įrašą apie tai.

- Vienoje iš nuotraukų galima pamatyti pratimą, kurio metu vyrai laiko vienas kito rankas? Kas tai per pratimas? Ir kam yra skirti peiliai?

REKLAMA

- Tai iš esmės yra komandos dvasią stiprinantis pratimas. Jei bet kuris pasijus silpnas, jo kolega turės jį prilaikyti, kitaip jam nugriuvus, jie turės pratimą pradėti iš naujo. Po to, jie turi kovoti vienas su kitu naudojant medinius peilius, tarsi jie muštųsi dėl savo gyvybių, todėl tokių kovų metu yra patiriama nemažai sužalojimų.

- Ką jūs sužinojote apie klubo steigėjus?

Abu vyrai yra sportininkai, be jokių ryšių su kariuomene. Pirmasis yra vadinamas Gariu, tikrasis vardas ir pavardė Igoris Lunyakovas, antrasis Razor - Antonas Rudakovas. Be to, kiekvienas kovos klubo narys susigalvoja sau slapyvardžius, tokius kaip vilkas, direktorius, menininkas ir kitokius. Jie vadina savo komandą naująja Sparta.

REKLAMA

- Koks pagrindinis klubo tikslas?

- Rasti tikėjimą savyje, nugalėti baimę, kad tau smogs kažkas. Todėl daugiausiai yra remiamasi psichologija. Kovotojai yra pažeminami, o vėliau jie turi susigrumti su savo moraliniu silpnumu, kad jie pasiekę fizinį išsekimą, galėtų nugalėti savo vidinį priešą ir pasitikėti savimi.

- Ar jūs manote, kad klubo organizatoriai save laiko tam tikrais misionieriais?

Žinoma. Jie nuoširdžiai nori padėti šiems vyrams. Neseniai abu vyrukai turėjo ginčą dėl to, kaip klubas turi būti valdomas, todėl jie buvo priversti užsidaryti. Garis nusprendė, kad psichologiniai pratimai yra nereikalingi, o Razor manė, kad viskas turi likti kaip buvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galų gale jų idėjos buvo paprastos: abiejų vyrų požiūriu, dabartiniame gyvenime yra per daug skundžiamasi, negu turėtų būti.

- Koks buvo naujasis Gario metodas?

Garis man kartą papasakojo, kad jis mato gyvenimą kaip loteriją. Jeigu žmogus yra stiprus, jis sugebės pats atverti sąmonės klodus ir įveikti baimes. Nieko negalima padaryti su silpnu žmogumi. Gario teigimu, toks treniravimas tik pablogintų dalykus.

- Man toks požiūris, kad tu turi įveikti savo baimes, yra labai amerikietiškas. Tai man sukelia mintis apie pagamintą vyrą ir kitus panašius dalykus, kai teigiama, kad galima pakeisti žmogų į tokį, kokį nori.

REKLAMA

- Aš nemanau, kad tai yra amerikietiška idėja. Pradinė idėja turbūt kilo iš filmo „Fight Club“, bet, bendrai kalbant, aš matau vyrus dideliuose miestuose, kurie turi panašius jausmus. Ypač tie, kurie dirba didelėse korporacijose arba tie, kurie prarado darbus per rinkų nuosmukį. Vyrai patiria tokius jausmus kaip bevertiškumą, depersonalizaciją ir nepasitikėjimą savimi. Rusija ne išimtis. Nėra tinkamo mechanizmo, kuris padėtų asimiliuoti žmones šiame globaliame pasaulyje, veikiančiame rinkos ekonomikos sąlygomis. Be to, pastebėjau, kad daugelis kovos klubo narių yra tarp 30 ir 35 metų, todėl tai galima sieti ir su vidutinio amžiaus krize.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų