REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Google Glass“ dar nepasirodė rinkoje, o juos jau draudžia įvairiausiose įstaigose, jau nekalbant apie galybę kalbų, kaip papildytos realybės akiniai blaškys vairuotojus, kuri atliks savo tiesioginį darbą – vairuos transporto priemonę. Antra vertus, tai neišgąsdino kompanijos „Mercedes Benz“, kuri nusprendė integruoti „Google“ akinių palaikymą į savo automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia puslapis „Wired“, vokiečių automobilių industrijos gigantas dirba su „Google“, o bendro darbo vaisiumi turėtų tapti akinių funkcionalumo integracija į „Mercedes“ automobilių informacinę, navigacinę ir pramogų sistemą. Darbinis sistemos prototipas yra paprastas: vairuotojas pasirenka, kur važiuoti, vos tik išėjęs iš namų, o tam naudos „Google Glass“.

REKLAMA

Vėliau vartotojas įsėda į automobilį ir prijungia prie sistemos savo išmanųjį telefoną, kuris įveda išsirinktą maršrutą į transporto priemonės navigacinę sistemą. Vėliau, kai bus pasiektas galutinis taškas, akiniai pratęs maršrutą ir padės nueiti nuo reikiamos stotelės ir atitinkamo namo ar įstaigos.

Ar saugu vairuoti automobilį su tokiais akiniais? Apie tai galima daug ginčytis, tačiau pasakykite, kas geriau – griebti telefoną, kai tik ateina naujas pranešimas, ar viską matyti nedideliame „Google Glass“ ekrane, kuris kartu leidžia matyti ir kelią priešais save? Apskritai, akiniai netgi geriau nei navigatorius: kad matytume žemėlapį, nereikia taip toli pervesti žvilgsnio.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų