REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 10 dieną JAV prezidentas Barackas Obama išvyko atostogauti į Martos Vainjardo salą netoli rytinės Jungtinių Valstijų pakrantės. Ten B. Obama praleido devynias dienas kartu su savo žmona, vaikais, šunimi, generalinio štabo darbuotoju ir patarėju nacionalinio saugumo klausimais. „Forbes“ pasakoja, kaip savo atostogas praleido kitų pasaulio valstybių vadovai.

Rugpjūčio 10 dieną JAV prezidentas Barackas Obama išvyko atostogauti į Martos Vainjardo salą netoli rytinės Jungtinių Valstijų pakrantės. Ten B. Obama praleido devynias dienas kartu su savo žmona, vaikais, šunimi, generalinio štabo darbuotoju ir patarėju nacionalinio saugumo klausimais. „Forbes“ pasakoja, kaip savo atostogas praleido kitų pasaulio valstybių vadovai.

REKLAMA

B. Obama su šeima išvyko į salą

Martos Vainjardo sala prie Masačiusetso valstijos pakrantės jau seniai tapo prabangiu kurortu, kurį pamėgo ne tik politikai (čia, pavyzdžiui, poilsiavo tiek Kennedy, tiek Clintonų šeimos), bet ir Holivudo žvaigždės. Visus juos traukia saikingas salos klimatas. Vasarą temperatūra Martos Vainjarde retai pakyla aukščiau 32 laipsnių šilumos.

B. Obamos šeima poilsiauja čia jau ne pirmus metus. Pirmosios savo kadencijos metu B. Obama čia atostogavo triskart – 2009, 2010 ir 2011 metais. Tik 2012 metais jis neatvyko čia dėl rinkiminės kampanijos.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusius tris kartus B. Obama buvo apsistojęs „Blue Heron“ name, išsidėsčiusiame 11 hektarų teritorijoje. JAV žiniasklaidos vertinimais, fermos nuoma kainavo 50 tūkstančių JAV dolerių. Tačiau 2012 metais namą pardavė, todėl prezidentui teko ieškoti naujos poilsiavimo vietos.

REKLAMA

2013 metais B. Obama išsinuomojo draugui, stambiam finansininkui iš Čikagos Davidui Schulte, priklausantį kotedžą. Leidinio „The Vineyard Gazette“ žiniomis, ant vandenyno kranto stovinčiame komplekse yra vandens tvenkinys, krepšinio aikštelė, treniruoklių salė. Kiek prezidentas sumokėjo už nuomą, neaišku. Baltieji rūmai tvirtina, kad dalį išlaidų padengė pats prezidentas.

B. Obama atskrido į salą kartu su žmona Michelle ir šunimi Bo, o vėliau prie jų prisijungė ir prezidento dukterys. Įdomu tai, kad atostogų metu B. Obamą lydi ir patarėja nacionalinio saugumo klausimais Susan Rice bei generalinio štabo atstovas. Jų užduotis – informuoti prezidentą apie svarbių įvykių eigą.

REKLAMA
REKLAMA

Saloje B. Obama su šeima praleido devynias dienas. Pirmąją dieną B. Obama, pavyzdžiui, žaidė golfą. Žurnalistai spėjo pažymėti, kad jis žaidė prasčiau, nei įprasta.

A. Merkel į Italijos Alpes pasiėmė knygą apie Staliną

Vokietijos kanclerė Angela Merkel rugpjūčio 2 dieną išvyko poilsiauti į Pietų Tirolį, Italijos provinciją prie sienos su Austrija. Čia ji atvyksta jau šeštą kartą. Šįkart ji kartu pasiėmė 900 puslapių anglų istoriko Simono Sebago-Montefiore knygą „Stalinas. Raudonojo caro dvaras“.

Kalnuotoje Alto Adidžė vietovėje A. Merkal suplanavo praleisti 18 dienų. Kartu su ja išvyko ir jos vyras. Tradiciškai A. Merkel apsistoja keturių žvaigždučių viešbutyje Soldos kaimelyje, kuriame gyvena apie 400 žmonių. Tačiau neaišku, kokį viešbutį kanclerė pasirinko šįkart.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Merkel atostogų išėjo likus vos šešioms savaitėms iki Bundestago rinkimų. Rugsėjo 22 dieną vyksiančių parlamento rinkimų metu A. Merkel partijai daugiausia teks kovoti su socialdemokratais. Naujausių apklausų duomenimis, jos partija lenkia artimiausius konkurentus 12 proc., savo sąskaitoje turėdama 46 proc. balsų.

G. Napolitano pabuvojo kalnuose

Italijos prezidentas Giorgio Napolitano su žmona tradiciškai poilsiauja Strombolyje, saloje, esančioje į šiaurę nuo Sicilijos. Tačiau šiemet jis išvyko į A. Merkel pamėgtą Pietų Tirolį. Prezidentas buvo pastebėtas nedideliame Sesto miestelyje, kuriame gyvena apie 2000 žmonių.

Liepos 21 dieną prezidentas su žmona apsistojo „Bad Moos“ viešbutyje, kuris savo klientams siūlo spa ir kosmetologų paslaugas. Nedidelis kelių namų kompleksas yra įsikūręs tarp kalnų.

REKLAMA

F. Hollande‘as apsiribojo Versaliu

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as po pasivažinėjimo po Paryžiaus priemiesčius rugpjūčio 9 dieną išvyko į rezidenciją „Lantern“, esančią prie Versalio rūmų.

„Lantern“ – buvęs medžiotojų namelis, kuris nuo 1959 metų tapo Prancūzijos ministrų pirmininkų rezidencija. Tačiau nuo 2007 metų čia nuolatos apsistodavo F. Hollande‘o pirmtakas Nicolas Sarkozy. Rezidencijoje yra teniso kortas ir baseinas.

F. Hollande‘ą atostogų metu lydi jo 48 metų draugė Valerie Trierweiler. Prieš metus prezidentas su ja poilsiavo Prancūzijos prezidentų rezidencijoje – Bregansono pilyje privačioje saloje prie Prancūzijos Rivjeros. Tuomet viskas baigėsi skandalu: laikraščiai paviešino V. Trierweiler nuotraukas su bikini, ir ji padavė į teismą tris žurnalus dėl kišimosi į jos privatų gyvenimą. Bylą ji laimėjo.

REKLAMA

Šiais metai F. Hollande‘as savo atostogų vietos pasirinkimą aiškino noru būti arčiau Paryžiaus, kad per daug neiškristų iš darbo proceso (nuo Versalio iki Paryžiaus galima nuvykti per 30 minučių).

D. Cameronas pasirinko kalmarus Portugalijoje

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas liepos 22 dieną „EasyJet“ oro linijų reisu išskrido į Portugaliją. Jis pasirinko kurortą pietinėje šalies provincijoje – Algarvę. Jis buvo pastebėtas nedideliame vietiniame turgelyje, kuriame pasikalbėjo su Portugalijos žvejais ir vakarienei išsirinko kalmarų.

D. Cameronas kartu su žmona ir trimis vaikais apsistojo Monšikyje, kurortiniame miestelyje. Žurnalistai praneša, kad britų premjeras prie viešbučio paprašė visą parą budinčios apsaugos. Kiek kainavo D. Camerono atostogos, nepranešama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Britų spauda liko nepatenkinta tuo, kad kartu su D. Cameronu atostogauti tuo pat metu išėjo ir šalies vicepremjeras Nickas Cleggas. Jis atostogavo Ispanijoje.

V. Janukovičius poilsiavo Kryme

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius į užsienį atostogauti nevyko. Liepos 6 dieną jis pradėjo atostogauti Kryme. Savo gimtadienį liepos 9 dieną jis pažymėjo valstybiniame sodo namelyje Pietų Kryme. Iki 1991 metų ši vasaros rezidencija buvo naudojama Michailo Gorbačiovo.

Gimtadienio iškilmės vyko siaurame giminaičių ir artimų draugų rate, kuriems koncertavo specialiu reisu atskraidinti atlikėjai.

Žiniasklaida šias atostogas pavadino „darbinėmis“: prezidentas jų metų vis tiek dirbo. Birželio 26 dieną jis dalyvavo 1025 Kijevo Rusios krikšto metinių šventėje Kijeve. Po dviejų dienų kartu su Vladimiru Putinu jis aplankė senovės Chersonesą ir dalyvavo kunigaikščio Vladimiro varpinės pašventinime.

REKLAMA

Laisvu laiku, kaip tvirtina prezidento spaudos tarnyba, ji žaidė tenisą (tai mėgstamiausias prezidento žaidimas) ir bendravo su anūkais.

Chuanas Carlosas I – tradiciškai Maljorkoje

Ispanijos karalius ir kiti karališkosios šeimos atstovai kasmet vyksta į Maljorką. Jie poilsiauja dinastijai priklausančiuose Mariento rūmuose.

Šie rūmai – oficiali karališkosios šeimos vasaros rezidencija. Jos viduje – antikvarinių baldų kolekcija, didžiulė biblioteka, milžiniškas baseinas.

Elizabeth II poilsiauja škotiškoje pilyje

Karalienė Elizabeth II juokais skubino Kate Middleton kuo greičiau padovanoti karališkai šeimai naują sosto įpėdinį. Ji ruošėsi išvykti į karališkosios šeimos pilį Škotijoje, bet norėjo spėti pamatyti vaiką. Kate „spėjo“.

REKLAMA

Barmoralo pilyje karalienė poilsiauja kelerius metus iš eilės. Šią škotiško stiliaus pilį 1852 metais įsigijo karalienė Victoria ir princas Albertas.

Piliai priklauso apie 20 tūkstančių hektarų teritorijos. Šios žemės yra ariamos, jose auginami gyvūnai ir paukščiai. Nuo balandžio iki liepos pilis yra atvira lankytojams.

V. Putinas pažvejojo ir grįžo dirbti

Rusijos vadovas V. Putinas tiesioginė to žodžio prasme poilsiavo produktyviai. Jis pagavo 21 kilogramo lydeką. Bent jau taip tvirtina jo spaudos tarnyba. O štai pilnaverčių atostogų, kaip teigia jos atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, V. Putinas šiais metais nesiruošia: „Prezidentas dirba, grafikas labai įtemptas.“

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų