REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indijoje į maldininkų grupę įsirėžė traukinys, žuvo mažiausiai 35 žmonės (papildyta 14.38)

Įtūžusi minia padegė keletą vagonų ir traukinių stotį

Greitajam traukiniui pirmadienį įsirėžus į hinduistų maldininkų minią vienoje žmonių pilnoje traukinių stotyje rytų Indijoje, žuvo mažiausiai 37 žmonės, pranešė pareigūnai.

Greitajam traukiniui pirmadienį įsirėžus į hinduistų maldininkų minią vienoje žmonių pilnoje traukinių stotyje rytų Indijoje, žuvo mažiausiai 37 žmonės, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl šio incidento įtūžusi minia smarkiai sumušė traukinio mašinistą ir padegė kelis vagonus.

REKLAMA

Praėjus kelioms valandoms po tos nelaimės, iš vagonų tebesiveržė liepsnos ir dūmai, protestuotojams neįleidžiant ugniagesių į Dhamara Ghato miestelio geležinkelio stotį Biharo valstijoje, sakė pareigūnai.

Parlamento narys Dineshas Chandra Yadavas (Dinešas Čandra Jadavas) sakė, jog piligrimai ėjo per bėgius sumaišties apimtoje žmonių pilnoje stotyje, kai į juos rėžėsi traukinys „Rajya Rani Express“. Dar keli žmonės buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA

Biharo policijos pareigūnas S.K.Bhardwajas (S.K.Bhardvadžas) nurodė, kad žuvo 37 žmonės.

Geležinkelio pareigūnas Arunendra Kumaras sakė, kad tas greitasis traukinys neturėjo sustoti Dhamara Ghate ir kad jam buvo duotas leidimas pravažiuoti šią stotį. Tačiau kai kurie maldininkai laukė ant bėgių, tikėdamiesi, kad jie galės sustabdyti traukinį.

Traukinys sustojo už kelių šimtų metrų nuo tos vietos, kur jis rėžėsi į maldininkus. Įtūžusi minia išvilko mašinistą ir jį žiauriai sumušė. D.Ch.Yadavas sakė, kad mašinistas mirė, bet A.Kumaras nurodė, kad jis buvo išvežtas į ligoninę kritinės būklės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai minia išvarė iš traukinio visus keleivius ir padegė kelis vagonus. Grupė jaunų vyrų taip pat išdaužė kitų dviejų stotyje buvusių traukinių langus.

Apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę netoli prie Dhamara Ghato stoties ir vijo šalin rajono pareigūnus, kurie norėjo pašalinti lavonus nuo bėgių. Minia blokavo bėgius, o keli policininkai, budėję toje stotyje, buvo priversti sprukti, pasakojo pareigūnai.

Biharo geležinkelių ministras Adhiras Ranjanas Chowdhury (Adhiras Randžanas Čaudhuris) sakė, jog minia padegė bent du traukinio vagonus, o protestuotojai neleido ugniagesiams pasiekti nelaimės vietos.

REKLAMA

Pirmadienis buvo paskutinioji mėnesį trukusių maldų ceremonijų diena deivės Katjajanės šventykloje, esančioje netoli Dhamara Ghato, kuri pritraukia daug hinduistų maldininkų. Maldininkai buvo susirinkę stotyje po rytinių pamaldų.

Didžiulis Indijos geležinkelių tinklas ir apie 10 tūkst. keleivinių traukinių kasdien perveža daugiau nei 18,5 mln. keleivių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų