REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Natalija KONDROTIENĖ

Sveikatos pažymą norintys gauti moksleiviai iš pradžių rikiavosi į eiles prie gydymo įstaigų registratūrų, dabar – prie gydytojų kabinetų. Šiemet būtina apsilankyti ir pas odontologą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Medikai tvirtina, kad rugpjūčio viduryje sukrunta tikrintis sveikatą dauguma moksleivių, nors šią procedūrą galėjo atlikti visus metus.

REKLAMA

Šeimos ar vaikų ligų gydytojas privalo atlikti periodinį profilaktinį vaiko sveikatos patikrinimą vieną kartą per metus ir išduoti profilaktinio patikrinimo pažymą.

Šiemet pažyma papildyta nauju reikalavimu – gydytojo odontologo išvada. Odontologas turi įvertinti vaiko dantų būklę, sąkandį ir pateikti rekomendacijas bei išvadas.

Pažymas į ugdymo įstaigas moksleiviai turi pristatyti iki rugsėjo 15 dienos.

Šiaulių miesto Dainų sveikatos priežiūros centro direktorius Pranas Andruškevičius sakė, kad įstaigos pacientai – apie 3850 mokyklinio amžiaus vaikų. Ženkliai sumažėjo mažųjų pacientų.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorius paaiškino, kad mokyklinio amžiaus vaikai profilaktiškai pasitikrinti galės tik prisiregistravę pas odontologą ir sulaukę savo eilės.

Šiaulių centro poliklinikoje gydoma apie 6 tūkstančius mokyklinio amžiaus vaikų. Vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Aušra Varpučianskienė sakė, kad norinčių pasitikrinti dar nėra labai daug.

„Suplūsta prieš mokslo pradžią“, – sakė medikė.

Privatūs šeimos gydytojų centrai moksleivių antplūdžio nepastebėjo, o jei įstaigos neteikia odontologo paslaugų, moksleivius siunčia į tas įstaigas, su kuriomis yra pasirašiusios sutartis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų