REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Padėtis Egipte ir toliau išlieka sudėtinga ir nenuspėjama. Rugpjūčio 16 d. daugelyje šalies miestų tęsėsi neramumai ir konfliktuojančių pusių konfrontacija. Masinės informacijos priemonės praneša apie šimtus žuvusiųjų ir tūkstančius sužeistųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą savaitę prezidento Mohamedo Mursio šalininkai planuoja naujų demonstracijų, tikėtini susirėmimai. Smurto banga plinta nuo Kairo į visą šalies teritoriją. Padėtis Lietuvos turistų pamėgtuose Raudonosios jūros kurortuose išlieka santykinai stabili, tačiau neprognozuojama.

REKLAMA

Esantiems Egipte Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja būti budriems, palaikyti ryšį su kelionių organizatoriais, sekti vietinės valdžios pranešimus, vengti masinio susibūrimo vietų. Visą laiką su savimi turėti asmens dokumentą su nuotrauka. Rekomenduojame likti viešbučio zonoje ar kitoje saugioje vietoje.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja nevykti į Egiptą. Tikimasi, kad šio raginimo bus laikomasi ir keliones jau suplanavę asmenys ir keliones organizavusios bendrovės ras abi puses tenkinančius sprendimus. Lietuva, rekomenduodama savo piliečiams nevykti į šalį, prisijungė prie analogiškų daugelio Europos Sąjungos šalių rekomendacijų (Vokietija, Lenkija, Čekija, Ispanija, Austrija, Estija, Airija, Rumunija, Slovakija, Belgija). Užsienio reikalų ministerija ir toliau įdėmiai stebi padėtį Egipte.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų