REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune esantis Lietuvos zoologijos sodas rengiasi permainoms: pateikta paraiška Europos Sąjungos (ES) finansavimui, už kurį turėtų būti įvykdyti parengiamieji remonto darbai - parengtas techninis remonto projektas, iškasti du arteziniai šuliniai ir sutvarkyta aplinka.

REKLAMA
REKLAMA

Zoologijos sodo direktoriaus Aurimo Didžioko teigimu, šie per milijoną litų kainuosiantys darbai galbūt nebus pastebimi eiliniam zoologijos sodo lankytojui, tačiau yra būtini, norint ateityje jį atnaujinti.

REKLAMA

"Čia yra mažesni pokyčiai, bet tai būtina fazė. Bet aš viliuosi, kad vis tiek turėsime kažkokių einamųjų pinigų ir voljerams. Dabar metams pasibaigus turėsime atnaujintą stumbro paviljoną, galvojame meškų paviljone padaryti praėjimą - daromi ir lankytojams pastebimi darbai", - BNS sakė A.Didžiokas.

Parengiamiesiems atnaujinimo darbams iš ES fondų tikimasi gauti daugiau nei 1,8 mln. litų. Didžioji šių pinigų dalis bus investuota į techninio projekto rengimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Ateinančius pusantrų metų mes ruošime techninį projektą tam, kad paskui galėtume rekonstruoti sodą. Buvo jau galimybių studija, detalųjį planą pasibaigėme, dabar techninius projektus ruošime, o tada statom ir rekonstruojam", - apie laukiančius darbus kalbėjo zoologijos sodo direktorius.

Taip pat iš šių pinigų tikimasi zoologijos sodą aprūpinti jam reikiamu vandeniu: šiuo metu su vienu gręžiniu ir "Kauno vandenų" tiekiamu vandeniu apsieinanantis zoologijos sodas tikisi gauti lėšų dar dviems gręžiniams. Teritorijoje taip pat būs tvarkomi želdynai, juos pritaikant gyvūnams bei edukaciniams tikslams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojama, kad pilnam zoologijos sodo sutvarkymui ir įrengimui iki 2019 metų reikėtų gauti 100 mln. litų. A.Didžiokas anksčiau yra sakęs, kad nusprendus su zoologijos sodu nieko nedaryti ir į jį neinvestuoti, jis žlugtų per ateinančius 13 metų.

Aplinkos ministerija praeitą mėnesį pranešė norinti padaryti zoologijos sodą vienu moderniausių Baltijos regione.

Pasak aplinkos ministro Valentino Mazuronio, artėjant 2014-2020 metų ES finansinės paramos laikotarpiui, pirmajam Lietuvos zoologijos sodo pertvarkos etapui iš šios paramos lėšų siekiama rasti apie 30 mln. litų. Jų reikia būtiniems remonto darbams atlikti, naujiems voljerams įrengti, normalioms gyvūnų gyvenimo sąlygoms užtikrinti ir kuo labiau jas priartinti prie natūralių. Tarp kitų galimų finansavimo šaltinių - privataus kapitalo, Kauno miesto savivaldybės lėšos, surinktos aukos koncertų metu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų