REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl grubių, nuolat pasikartojančių pažeidimų ir inspektorių nurodymų nevykdymo UAB „Kužių mėsa“ priklausančiai parduotuvei Šiauliuose (Tilžės g. 52, Šiauliai) pritaikyta griežčiausia nuobauda – uždrausta verstis maisto tvarkymo veikla ir panaikintas maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

Ši parduotuvė dėl nuolat pasikartojančių pažeidimų ir inspektorių nurodymų nevykdymo jau buvo įtraukta į didelės rizikos ir nepatikimų įmonių sąrašus ir kontroliuojama ypač griežtai, tačiau atsakingi įmonės asmenys išvadų dėl to nepadarė ir nesiėmė priemonių situacijai ištaisyti.

REKLAMA

„UAB „Kužių mėsa” priklausančios parduotuvės veikla jau du kartus buvo laikinai sustabdyta. Po kiekvieno veiklos sustabdymo įmonė susitvarkydavo, tačiau neilgam. Šią savaitę atlikto patikrinimo metu ir vėl nustatyti tie patys, pasikartojantys grubūs higienos ir maisto tvarkymo reikalavimų pažeidimai“, – sakė Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Audronė Mikalauskienė.

Specialistės teigimu, parduotuvės patalpose trūko švaros ir tvarkos, po plautuvėmis, šaldytuvais priberta miltelių nuo tarakonų, tuo sukeliant pavojų maisto saugai. Prekyboje rasta neženklintų produktų su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu. Atsakingi asmenys negalėjo jiems pateikti įsigijimo dokumentų. Be to, parduotuvė prekiavo nefasuotais maisto produktais (šviežia atvėsinta mėsa, žuvies gaminiais, sausainiais ir kt.), nors leidimas verstis šia veikla įmonei sustabdytas dar vasario mėnesį, nes nebuvo užtikrinamos tinkamos nefasuotų maisto produktų tvarkymo sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgus į tai, kad įmonės veikla ne kartą buvo laikinai stabdoma, o atsakingiems asmenims skiriamos administracinės nuobaudos, tačiau grubūs pažeidimai įmonėje nuolat kartojosi, priimtas sprendimas UAB „Kužių mėsa“ priklausančiai parduotuvei uždrausti vykdyti maisto tvarkymo veiklą ir panaikinti maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo galiojimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų