REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seniausias pasaulyje žmogus pasirodo gyvena Bolivijoje, rašo metro.co.uk.

Jis visą savo gyvenimą pragyveno taupiai, nederlinguose kalnuose. Tačiau 123 metų Carmelo Flores Laura gali būti įvardytas kaip seniausias pasaulio žmogus visoje istorijoje, nes tokio amžiaus nepasiekė nei vienas žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras gyvena name, kurio stogas yra iš šiaudų. Norėdamas išgyventi per savo gyvenimą jam teko valgyti lapes ir driežus. Vis dėlto, jis dar turi kelis dantis ir gali vaikščioti be niekieno pagalbos.

REKLAMA

C. F. Laura gimė 1890 metų liepos 16 dieną. Taip rašoma jo gimimo liudijime. Tačiau jo amžius dar turi būti patvirtintas Gineso rekordų atstovų. Tik po oficialaus patvirtino jis galės būti laikomas seniausiu pasaulyje žmogumi.

Vyras, prieš dešimtmetį netekęs žmonos, teigė, kad jo ilgo gyvenimo paslaptis yra kasdienis vaikščiojimas ir cukraus bei makaronų nevalgymas.

Jis visą gyvenimą valgė canahua, laukinę Bolivinę balandos rūšį, kurioje gausu proteino ir amino rūgšties.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš niekados nebuvau tingus. Aš visada padėdavau žmonai gaminti maistą. Mes valgydavome tai, ką rasdavome laukinėje gamtoje. Daugiausiai valgydavome skunkų mėsą. Aš vis dar ilgai vaikštinėju kiekvieną dieną“, - teigė ilgaamžis senukas.

Vyras turi tris vaikus, 16 anūkų ir 39 proanūkius. Jis gyvena vienas apie 80 kilometrų nuo La Paso miesto.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų