REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Brentwood miesto savivaldybė skatina taksi kompanijas taikyti nuolaidas moterims įvertinus tai, kuo jos yra apsirengusios. Tikimasi, jog suteikus nuolaidas provokuojančiai atrodančioms moterims, iš pasilinksminimo vietų jos važiuos tiesiai į namus ir taip bus apsaugotos nuo jomis norinčių pasinaudoti vyrų, rašo Daily Mail.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės atstovai kritikuoja televizijos laidas, tokias kaip TOWIE, kuriose yra skatinamas priekabiavimas prie moterų. Pasak jų, televizijos žvaigždės dažniausiai rengiasi provokuojančiais drabužiais, o jas vėliau kopijuoja paauglės. Dėl to išauga seksualinių nusikaltimų skaičius.

REKLAMA

„Moterys ir merginos perka tokius drabužius, kokius mato dėvint televizijos žvaigždes. Jos mano, jog provokuojanti išvaizda padarys jas patrauklesnėmis. Šis moters įvaizdis yra klaidingas ir būtina imtis priemonių norint apsaugoti miesto moteris“, - sako Brentwood miesto tarybos narys Chris Hossack.

Į kritikų replikas, jog sumažinus kelionės taksi kainas trumpus sijonus seginčioms moterims jos pradės rengtis labiau iššaukiančiai Ch. Hossack atsako, kad situacija tikrai negali suprastėti, nes tada merginos turėtų į pasilinksminimo vietas eiti nuogos.

REKLAMA
REKLAMA

Kampanija iškart buvo smarkiai sukritikuota Aukų pagalbos centro, kurie teigė, jog klaidinga manyti, kad seksualinio išnaudojimo auka to pati „prisiprašė“ dėvėdama netinkamus rūbus. Pasak centro atstovų, norint išspręsti problemą, reikia atrasti būdus, kaip kovoti su seksualinius nusikaltimus daryti linkusiais vyriškiais, kurie visada yra kalti dėl nusikaltimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų