REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant naujojo Irano prezidento Hassano Rowhanio pažadų, kad moterų civilinės teisės jam valdant didės, iranietė negavo posto miesto taryboje dėl to, kad yra „per seksuali“, informioja „alarabiya.ne“.

REKLAMA
REKLAMA

Nina Siakhali Moradi neteko posto Qazvino miesto taryboje po to, kai religingi konservatoriai sutrukdė jai užimti laimėtą postą.

REKLAMA

Nors birželį vykusiuose rinkimuose ji surinko 10 tūkst. balsų, užėmė 14 vietą iš 163 ir užsitikrino vietą taryboje, 27 metų inžinierės ir internetinių puslapių kūrėjos politinė karjera buvo sustabdyta, kadangi ji įvertinta kaip „per seksuali“ tokiam postui.

Vienas Qazino miesto pareigūnas pareiškė, kad taryboje nenorima matyti podiumo modelių.

N. S. Moradi rinkimų kampanijos šūkis buvo „Naujos idėjos, naujai ateičiai“. Ji kovojo už didesnes moterų teises, miesto restauraciją ir didesnį jaunimo įsitraukimą į miesto reikalus. Savo reklaminiuose plakatuose ji dėvi griežtą hidžabą.

Tačiau konservatyvių grupių koalicija pasmerkė plakatus kaip vulgarius, antireliginius ir pažeidžiančius Islamo teisę. Jie taip pat kritikavo praktiką, kad jaunimas rinkosi inžinierės biure.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų