REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Kubos lyderis Fidelis Castro pranešė, kad dėl mirtinos ligos (diagnozuota 2006), jis nusprendė atsisakyti valdžios ir perduoti ją savo jaunesniajam broliui Raului, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraštyje "Granma" išspausdintame straipsnyje, pažyminčiame jo 87 gimtadieni, F. Castro pasakoja, kad dėl mirtinos ligos nesitikėjo sulaukti tokio amžiaus.

REKLAMA

Jis valdė šalį nuo Kubos revoliucijos 1959 metais.

F. Castro iš vadovo posto pasitraukė 2006 metais tam, kad galėtų gydytis, tačiau oficialiai kaip Kubos prezidentas atsistatydino tik 2008 metais.

Ginkluotė

Buvęs Kubos vadovas taip pat patvirtino, kad šalis 1980-aisiais gavo ginklų iš Šiaurės Korėjos. Tai nutiko po to, kai Sovietų Sąjungos lyderis Jurijus Andropovas įspėjo, kad jo valstybė nebėra pasiruošusi bet kokiu atveju ginti komunistų valdomą salą. F. Castro rašė: “Jis pasakė, kad jei JAV mus užpultų, turėsime kovoti vieni”. Vėliau Sovietų Sąjunga atnaujino pagalbos tiekimą Kubai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tuo metu lyderis jau buvo nusprendęs kaupti ginklus, siunčiamus “senų draugų”, ir apginkluoti “viena milijona kubiečių kovotojų”.

“Draugas Kimas Il Sungas, veteranas ir pavyzdingas karys, atsiuntė 100 tūkst. automatų su amunicija ir už tai nepaprašė nei cento“, - prisiminė Kubos vadovas.

Balsas.lt primena, kad toks bendradarbiavimas tarp Kubos iš Šiaurės Korėjos vyksta ir dabar. Vos prieš mėnesį Panamos kanale sulaikytas Šiaurės Korėjos laivas, kuriame po cukraus maišais buvo paslėpti iš Kubos gabenami ginklai. Kuba oficialiai pareiškė, kad šie pasenę ginklai siunčiami į Šiaurės Korėją taisymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų