REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virš Jūros upės jau kyla pėsčiųjų tilto kolonos, centre pursloja fontanas, remontuojamos gatvės bei šaligatviai, pastatytas paminklas Tauragės konvencijai atminti, iki jo netrukus ves pėsčiųjų takas – Tauragė sparčiai keičiasi ir gražėja, o gyvenimas joje tampa vis patogesnis. Tai įrodo dar vienas projektas: tvarkoma Vytauto g. stūksojusio apleisto karinio miestelio teritorija.

– Pavydžiu tauragiškiams baltu pavydu, – sakė iš Jurbarko kilęs UAB „Uliksas“, kuri yra šio projekto rangovė, vadovas Vidmantas Juzėnas. Žvelgdamas į buvusių kareivinių teritorijoje atliekamus darbus, taip jis atsiliepė apie gražėjantį miesto centrą ir pridūrė, kad Jurbarkui reikia pasitempti.

Iki šiol apleista buvusi kareivinių miestelio teritorija bus paversta jaukiu parku, jį vagos keletas takelių, o pavargus jais vaikštinėti bus galima prisėsti ant suoliukų. Parką puoš du tvenkiniai – jau dabar jie išvalyti, o krūmai aplink juos praretinti. Nugriautas vienas bešeimininkis pastatas, dalis teritoriją ribojusios tvoros. Keletas tvoros ruožų vis dar stovi – jie priklauso privatiems asmenims. Teritorijoje vis dar stovi vienas kitas karinio miestelio laikus menantis pastatas. Iš pažiūros erdvę bjaurojančių statinių likimas kol kas neaiškus: greičiausiai gerai išsilaikę pastatai bus renovuoti, o tie, kurių konstrukcijas susilpnino laiko tėkmė, bus nugriauti.

REKLAMA
REKLAMA

Ketinama prailginti Jūros gatvę – taip vairuotojai turės daugiau galimybių planuoti maršrutus. Numatoma trinkelėmis išgrįsti jos šaligatvius, o asfaltavimo darbai turėtų vykti spalio bei lapkričio mėnesiais.

REKLAMA

Savivaldybės Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėja Genovaitė Pukelytė teigė, kad ši teritorija tvarkymui pasirinkta dėl to, kad ji atitiko priemonės ,,Regioninių ekonomikos augimo centrų plėtra“ projektų finansavimo sąlygas, ir šis projektas ,,Apleistos buvusios karinio miestelio teritorijos (Vytauto g.) sutvarkymas“ buvo įtrauktas į Tauragės regioninio centro kompleksinės plėtros investicinę programą, kuri 2008 m. balandžio 24 d. buvo patvirtinta Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro įsakymu Nr. IV-148. Visi šios programos projektai finansuojami iš Europos Sąjungos (ES) regioninio plėtros fondo paramos, Lietuvos Respublikos valstybės ir Tauragės rajono savivaldybės biudžetų lėšų. Įgyvendindama šią programą Tauragės rajono savivaldybės administracija 2011 m. pateikė paraišką dėl projekto ,,Apleistos buvusios karinio miestelio teritorijos (Vytauto g.) sutvarkymas“ finansavimo ir 2011 m. lapkričio mėnesį pagal ją buvo pasirašyta projekto finansavimo sutartis, o 2012-ųjų pavasarį prasidėjo darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėja sakė, kad numatytoje teritorijoje ketinama įvesti elektrą, įrengti vandentiekio bei nuotekų tinklus, apšviesti sutvarkytų tvenkinių teritoriją. Darbus baigus, buvusioms kareivinėms prižiūrėti reikės didelių lėšų, todėl tikimasi, kad ši sutvarkyta viešoji erdvė bus patraukli investicijoms ir smulkiam verslui.

– Čia būtų galima užsiimti komercija, sandėliavimu, – paklausta, kokią verslo viziją šioje vietoje mato, sakė G.Pukelytė.

Projektas atsieis 3,2 mln. litų, 7,5 proc. šios sumos padengs Tauragės rajono savivaldybė. Jį baigti ketinama dar šiais metais.

Rūta ŠIAUDVYTYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų