REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prisimenate Damirą Petravičių? Taip, tai kroatų treneris, pirmąjį 2012 metų sezono pusmetį treniravęs Vilniaus „Žalgirį“.

Prisimenate Damirą Petravičių? Taip, tai kroatų treneris, pirmąjį 2012 metų sezono pusmetį treniravęs Vilniaus „Žalgirį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau kroatas buvo atleistas, jį pakeitė iki šiol sėkmingai su „Žalgiriu” dirbantis Marekas Zubas. Siūlome Penalty.lt pokalbį su D.Petravičiumi. Liepą 50-metį atšventęs kroatas papasakojo apie naują savo veiklą Kroatijoje ir prisiminė trumpą odisėją „Žalgiryje”.

REKLAMA

– Kokie prisiminimai liko treniruojant „Žalgirio” komandą?

– Pirmiausiai prisimenu LFF taurės finalą, kai su „Žalgiriu“ po 9 metų pertraukos iškovojome Lietuvos taurę. Norėjome laimėti ir čempionatą, tačiau tą sezoną Panevėžio „Ekranas“ buvo per stiprus, priešinosi ir Marijampolės „Sūduva“. Šiemet „Žalgiris“ yra labai gera komanda. Galbūt per gera Klaipėdos „Atlantui“.

– Vilnių palikote praėjusią vasarą. Nesutarėte su klubo vadovais?

– Nutraukėme sutartį, nes Niko (Mindaugas Nikoličius – aut.) ir Vilma (Vilma Venslovaitienė – aut.) reikalavo laimėti čempionatą. Tačiau „Ekranas” buvo tiesiog geresnė komanda, jų klubo organizacija, darbas buvo aukštesnio lygio. Sakiau Niko ir Vilmai, kad tais metais turime parengti komandą, kuri kitąmet kovotų dėl titulo. Bet jie rezultatų norėjo jau tada. Todėl aš pasitraukiau. Šiemet „Žalgiris” pirmauja A lygoje. Tačiau pripažinkime – kiti klubai nėra tokie stiprūs, kaip pernai.  

REKLAMA
REKLAMA

– Kroatijos futbolo rinktinė varžosi su belgais dėl teisės žaisti kitų metų pasaulio čempionate. Kaip vertinate saviškių šansus?

– Kroatijos rinktinė stipri, tačiau esu tikras, kad pirmi grupėje bus belgai. Bet kroatai vis tiek pateks į pasaulio čempionatą per atrankos varžybas.

– O lietuviai? Mes galime savo grupėje aplenkti latvius?

– Na, turiu pasakyti, kad lietuviai tikrai nevažiuos į Braziliją… Linkiu visko geriausiu jums ir „Žalgirio” komandai.

Daugiau skaitykite Sportin.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų