REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

11 pačių sunkiausių ir šlykščiausių darbų

Ar ryžtumėtės išbandyti šias profesijas?

Jei kasdien nuo 8 iki 17 valandos sėdėdamas darbe keikiate savo gyvenimą, pagalvokite, koks jis galėtų būti, jei dirbtumėte tai...

Jei kasdien nuo 8 iki 17 valandos sėdėdamas darbe keikiate savo gyvenimą, pagalvokite, koks jis galėtų būti, jei dirbtumėte tai...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mentalfloss.com sudarė sąrašą bjauriausių ir sunkiausių darbų Jungtinėse Amerikos Valstijose, kuriuos gali dirbti tik patys stipriausi ir ištvermingiausi:

REKLAMA

1. Pažasčių uostytojas

Išskirtinė uoslė gali atverti jums kelius į naujas karjeros aukštumas. Daugelis gamintojų atlieka svarbius kvapų bandymus, o patekę į profesionalių uostytojų gretas galite uždirbti 39 tūkst. dolerių per metus. Uostytojams gali tekti vertinti naujus kvepalus, vynus ar oro gaiviklius. Tamsioji šios profesijos pusė – jei įsidarbinsite dezodorantus gaminančioje kompanijoje, jums gali tekti pragyvenimui uostyti pažastis...

REKLAMA
REKLAMA

2. Biotualetų valytojas

Apsiginklavę dideliais bakais, rankiniais siurbliais ir nosies segtukais, profesionalūs perkeliamų lauko tualetų valytojai išsiurbia viską, kas teliuskuoja mėlyname skystyje po tualeto dangčiu. Jie taip pat valo sienas, grindis ir rūpinasi, kad mobiliuosiuose tualetuose nepritrūktų visų juose privalomų reikmenų. Šio darbo pliusai? Galimas atlyginimas iki 50 tūkst. dolerių per metus.

3. Gyvūnų maisto degustatorius

Šiam darbui nebūtina, kad mylėtumėte šunis. Tačiau, kaip ten bebūtų, turėtumėte mėgti gerą maistą. Daugelis gyvūnų maistą gaminančių įmonių samdo žmones, kad šie įvertintų jų produkcijos kokybę. Kad gautumėte šį darbą, turite jausti subtilią ribą tarp to, koks skonis patinka gyvūnams ir ką norėtų užuosti jų šeimininkai. Jei jūsų skrandis tai atlaikys, galite uždirbti apie 40 tūkst. dolerių per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Nardytojas pavojingose atliekose

Jei mintis apie šuolį į pilną išmatų kanalizacijos šulinį nepriverčia jūsų sužiaukčioti, tuomet galbūt komercinis nardymas – kaip tik jums! Nardytojai pavojingose atliekose gali plaukioti užterštuose tvenkiniuose, dumblo baseinuose, celiuliozės rezervuaruose kad pakeistų vamzdžius, rastų nuskendusius daiktus ar ištrauktų žmonių kūnus. Chemiją ir biologiją išmanantis patyręs naras gali uždirbti iki 150 tūkst. dolerių per metus.

5. Nusikaltimo vietų valytojas

Policija galbūt valo gatves nuo nusikaltėlių, bet pareigūnai niekada nekuopia nusikaltimų vietų. Tai – nusikaltimo vietų valytojų darbas. Ir jie ne šiaip šluostinėja dulkes, o valo kraują, išsitaškiusias smegenis ir tvarko metamfetamino laboratorijų jovalą. Jei jūsų nervai atlaikytų nuolatinį buvimą tragedijos vietoje, už savo paslaugas galite gauti po 600 dolerių per valandą.

REKLAMA

6. Nuodų ragautojas

Kaip viduramžių karaliai kadaise, taip ir dabar kai kurie itin svarbūs asmenys turi profesionalius maisto ragautojus. Viskas, ką į burną įsideda Vladimiras Putinas, yra išbandyta jo ragautojo. Netgi JAV prezidentai – nuo R. Reagano iki B. Obamos – turi ragautojus. Tiesa, amerikiečių ragautojai visą maisto gamybos procesą tikrina tuomet, kai prezidentas valgo ne baltuosiuose rūmuose. Dauguma iš jų yra specialiųjų tarnybų agentai.

7. Suvažinėtų gyvūnų rinkėjas

Jungtinėse Amerikos Valstijose automobiliai kasmet kliudo apie 1,5 milijono stirnų, ką jau kalbėti apie kitus gyvūnus, kurių lavonėliai nukloja pakeles – o juos, be abejo, kažkas juk turi surinkti. Tai atliekantys darbuotojai stebi ir prižiūri kelius dėl gyvūnų lavonėlių ir laviruodami tarp važiuojančių automobilių surenka juos bei gabena į sąvartynus ar į kompostavimo vietas (tai priklauso nuo kiekvienos valstijos taisyklių). Remiantis duomenimis nuo 2000 metų, suvažinėtų gyvūnėlių rinkėjai uždirba maždaug po 25 tūkst. dolerių per metus.

REKLAMA

8. Varlių marinuotojas

Per biologijos pamokas vidurinėje mokykloje amerikiečių vaikai turi išskrosti varlę. Taigi, štai tas darbas. Biologinių reikmenų tiekėjai konservuoja varles, kates, balandžius ir kiaules, kuriais aprūpina mokyklas ir universitetus. Kaip tai vyksta? Dauguma gyvūnų yra užmušami vietoje, balzamuojami ir įšvirkščiama spalvoto latekso, kad studentai galėtų rasti arterijas ir venas.

9. Netikras astronautas

2010 metų pradžioje Maskvoje šeši žmonės užsidarė kosminio erdvėlaivio modelyje, kuriame išbuvo 490 dienų. Koks to tikslas? Kokia tikimybė keliauti toli į kosmosą – konkrečiai, į Marsą – ir neišprotėti. 250 dienų jie praleido uždaryti erdvėlaivyje, 30 dienų – tyrinėdami Marso paviršiaus modelį ir dar 240 dienų – grįždami atgal, t.y. Vėl uždaryti erdvėlaivyje. Taigi, iš viso – 520 dienų izoliacijos. Tiesa, nors šio eksperimento dalyviai ir neišprotėjo, jie tapo labiau atsiskyrėliški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. Elnių šlapimo fermeris

Feromonų pilnas elnių šlapimas, už kurį mokami dideli pinigai, yra daugelio medžiotojų mėgstamiausias jaukas. Kai kurie augintojai renka ir parduoda neskiestą baltauodegių elnių šlapimą, o 17 mln. elnių medžiotojų Jungtinėse valstijose sudaro išties nemenką rinką.

11. Profesionalus pacientas

Už 15 dolerių per valandą būrys nepatyrusių medikų jums gali kelis kartus iš eilės atlikti prostatos patikrinimą. Daug medicinos mokyklų samdo netikrus pacientus, kad padėtų būsimiesiems gydytojams ištobulinti diagnostikos įgūdžius. Vienu kartu jus gali apžiūrėti iki 17 studentų, o už didesnę sumą galbūt sulauksite ir labiau invazinės procedūros. Nors būsite vienas iš pirmųjų šių geltonsnapių studenčiokų pacientas, tačiau taip prisidėsite prie ateities daktarų mokymosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų