REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad šiais laikais nieko negausi nemokamai. Netiesa! Lietuvoje yra gerų žmonių, kurie noriai dalijasi jiems patiems nebereikalingais daiktais arba tiesiog gerumu.

Tačiau yra vienas „bet“. Patikrinus, ką žmonės yra linkę atiduoti nemokamai ir tai, ko tuose pačiuose internetiniuose skelbimuose reikia kitiems – rasti bendrų taškų pasidaro itin sunku.

Be abejo, ši prielaida dar nereiškia, kad toks gerumas yra neefektyvus. Tikrai atsiranda žmonių, kurie randa tai, kas jiems tiktų. Todėl tiesiog pasižvalgykime, ko vieniems žmonėms dažniausiai nebereikia ir, priešingai, ko kitiems reikia labai, tačiau dėl įvairių priežasčių jie to negali įsigyti.

Kas atiduodama

Ką žmonės yra linkę atiduoti nemokamai? Viename populiariausių skelbimų portalų Lietuvoje žmonės siūlo naminius gyvūnus. „Nemokamai atiduodu penkerių metų šuniuką. Prižiūrėtas, protingas, klusnus“, - rašoma vieno kauniečio skelbime. Skelbimų apie dovanojamus šuniukus ir kačiukus, greičiausia, yra daugiausia. Tačiau pasitaiko ir kitokių.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas kaunietis siūlo dvi sofas-lovas ir du fotelius. Prie šio skelbimo yra logiškas prierašas, kad išsivežti šiuos daiktus teks patiems. Tuo tarpu vilnietis dovanoja sodo žemės gruntą Naujojoje Vilnioje.

REKLAMA

Gana populiarios „dovanos“ susijusios su statybų sektoriumi. Tokiu atveju, gerumas pasireiškia tuo, kad žmonės nori apsivalyti namų aplinką. Bet visi sutiks, kad geriau kažką atiduoti nei tiesiog išmesti.

Kaunietis siūlo statybinį laužą, kurį reikėtų išsivežti iš miesto centro. Tuo tarpu prie Vilniaus gyvenantis vyras dovanoja stiklo lakštus. O klaipėdietis – naudoto šiferio lakštus. Ir taip toliau.

Ko prašoma

Dalis prašymų kažką padovanoti yra pakankamai rimti ir motyvuoti. Tačiau nebūtume lietuviai jei nesugalvotume ir pasijuokti.

Viena kaunietė prašo padovanoti galbūt kažkam nereikalingu tapusį dulkių siurblį. Moteris yra pasiryžusi net šiek tiek sumokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogus iš Klaipėdos prašo atiduoti akvariumą, arba jo įrangą, arba žuvyčių. „Galėčiau sumokėti simbolinę kainą, būtume labai dėkingi“, - rašoma klaipėdiečio skelbime.

Dar viena Klaipėdoje gyvenanti moteris prašo padovanoti kompiuterį. Neįgali moteris patalpino tokį skelbimą: „38 metų invalidė, kuri gauna 650 litų pensiją, labai norėtų gauti seną kompiuterį dovanų. Norisi, kad būtų įmanoma bendrauti internetu. Taip pat būčiau dėkinga jei kas nors galėtų paremti pinigais. Kompiuterį draugai galėtų atsiimti iš jūsų, jeigu kitaip neįmanoma.“

Tuo tarpu vienas kaunietis nemokamai užsiprašė – automobilio. „Visą gyvenimą svajoju tapti lenktynininku, tačiau negaliu sau to leisti. Prašau gerų žmonių paremti mane automobiliu, kuris būtų pradžia mano gyvenimui trasoje. Būtų geriau važiuojantis“, - rašoma optimistiškai nusiteikusio kauniečio skelbime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų