REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad šiandien kompetentinga Rusijos institucija pateikė informaciją, kad Rusijoje Volgogrado apskrityje, Michailovosko rajone, nustatytas naujas afrikinio kiaulių maro protrūkis.

REKLAMA
REKLAMA

Afrikinio kiaulių maro protrūkis kilo nedideliame šeimos ūkyje, kuriame kiaulės buvo laikomos savo reikmėms. Patologiniai mėginiai buvo paimti iš nugaišusių trijų 2-3 mėn. amžiaus kiaulių ir išsiųsti ištirti į Volgogrado apskrities veterinarijos laboratoriją. Pakrovo regioninė laboratorija patvirtino afrikinio kiaulių maro virusą. Kaip pranešė Rusijos veterinarijos pareigūnai, ferma ir jame esančios kiaulės sudegintos, imtasi visų apsaugos ir dezinfekcijos priemonių.

REKLAMA

Antras šiuos ligos protrūkis nustatytas Kalmukijoje, kuri ribojasi su Volgogrado apskritimi.

„Beveik kiekvieną savaitę Rusijoje nustatomi vis nauji afrikinio kiaulių maro atvejai. Tai rodo, kad kovai su šia liga įprastinių saugos priemonių nepakanka, tai dar kartą patvirtina, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos taikomos itin griežtos veterinarinės kontrolės priemonės yra būtinos. Į šalį patekus šios pavojingos ligos virusui, susiduriama su ilgalaikėmis ir labai brangiai kainuojančiomis priemonėmis. Nors apie naujus afrikinio kiaulių maro židinius Baltarusijoje nepranešama, tačiau grėsmė ir toliau išlieka labai didelė“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

Šiais metais Rusijos Federacijoje nustatyta apie 80 afrikinio kiaulių maro ligos protrūkių 15-oje šalies regionų – Jaroslavlio, Pskovo, Belgorodo, Tverės, Tulos, Maskvos, Rostovo prie Dono, Voronežo, Tambovo, Smolensko, Saratovo ir Volgogrado regionuose bei Krasnodaro krašto ir Šiaurės Osetijos-Alanijos, Kalmukijos Respublikose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų