REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trakuose rugpjūčio 7–11 dienomis vykusiame Pasaulio jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionate dalyvavo net 59 šalių atletai. Natūralu, kad sportas turėtų būti prieinamas visiems, o geriausių rezultatų siekimas turėtų būti visos sporto bendruomenės tikslas. Vadovaujantis tokiais principais ir siekiant užtikrinti vienodas sąlygas visiems FISA pasaulio irklavimo čempionatų sportininkams, buvo sukurta besivystančių šalių programa, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Programos esmė – skatinti socialinę lygybę ir suteikti galimybę besivystančių pasaulio šalių sportininkams dalyvauti aukščiausio lygio varžybose. Tam renginio organizatoriai įsipareigoja atrinktiems sportininkams suteikti standartinio lygio apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas savo sąskaita. Tačiau ypač svarbu tai, kad varžydamiesi su atletais iš viso pasaulio, programos dalyviai gerina savo asmeninius rezultatus, tobulina įgūdžius ir parsiveža sveiką konkurenciją į savo gimtąsias šalis. Tai padeda populiarinti irklavimą pasaulyje ir kelti sporto standartus bei gerinti pasiekimus.

REKLAMA

Nepaisant to, kad Tarptautinė irklavimo federacija FISA kiekvieno tipo (jaunių, jaunimo, veteranų) čempionatui yra parengusi kokybės vadovą, kuriame griežtai apibrėžiami apgyvendinimo, maitinimo, transporto bei sporto dalies veiklos bei reikalavimai, antrus metus iš eilės irklavimo čempionato, vykstančio Trakuose, organizacinius darbus įgyvendinančio kelionių organizatoriaus „Baltic Tours“ vadovas Sigitas Fabijonavičius tikino sulaukęs stebėtinų klausimų: „Kiek mums žinoma, ne visos šalys pasistengia besivystančių šalių atstovus apgyvendinti aukšto lygio viešbučiuose, todėl pasitaikė klausimų, ar prausykloje bus karštas vanduo, kiek „salėje“ bus miegamų vietų, kur nusipirkti muilo, kur pasišildyti karšto vandens sriubai“.

REKLAMA
REKLAMA

2012 metais besivystančių šalių programa Lietuvoje vykusiame Pasaulio jaunimo irklavimo čempionato metu buvo įvertinta puikiai, atrinktiems irkluotojams suteikta nakvynė geruose viešbučiuose, priskirti tiek koordinatoriaus kelionių organizatoriaus „Baltic Tours“, tiek Lietuvos irklavimo federacijos atstovai, kurie vertė pokalbius į anglų ir lietuvių kalbas, padėjo adaptuotis ir orientuotis naujoje aplinkoje. „Development“ programos dalyviai šiemet, kaip ir pernai, negailėjo pagyrų apgyvendinimo sąlygoms ir patiems Trakams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penkerius metus programoje dalyvaujančios Zimbabvės atstovų trenerė Rachel Jane Davis tikino, kad delegaciją nustebino geras oras ir džiugino puiki renginio organizacija: „Čia mūsų laukė sąlyginai aukšta oro temperatūra. Keliavome į Lietuvą, kaip į šiaurę, todėl pasiėmėme daug šiltų rūbų – džinsų, megztinių, striukių. Tiesa, jų čia nereikėjo. Taip pat įsiminė puikus organizacinis darbas. Į mūsų elektroninius laiškus prieš čempionatą buvo atsakoma labai greitai. Oro uoste mus iškart pasitiko, nemažai keliavome, mums aprodė įvairias vietas. Atvykę neturėjome savų irklų, tačiau greitai mums parūpino naujus, su kuriais galėjo startuoti mūsų sportininkė Daniella Du Toit. Lietuvoje gavome viską, ko prašėme.“

REKLAMA

R. J. Davis pasakojo Lietuvai jaučianti ypatingus sentimentus: „Lietuvoje mes esame kaip namuose. Trakai nedidelis miestas, todėl jaučiamės labai įtraukti į visą čempionato ritmą, mumis puikiai rūpinasi. Pavyzdžiui, 2011-ųjų metų pasaulio jaunių čempionate Anglijoje gyvenome dideliame mieste, todėl jautėmės kiek atskirti nuo svarbiausiųjų įvykių. Trakuose situacija visiškai priešinga – gyvename puikiai ir esame viskuo aprūpintos.“

Dalyviai sakė jutę asmenišką organizatorių dėmesį ir rūpestį, jų demonstruojamą atsidavimą sporto dvasiai. „Mums čia labai patinka. Puikus susisiekimas, geros gyvenimo sąlygos, skanus maistas. Negalime niekuo skųstis. Mano treniruojamam sportininkui Sotolongo Orlando labai imponuoja santykiai tarp žmonių. Esame sužavėti tuo, kad visi organizatoriai maloniai padėjo visais klausimais”, – sakė Kubos rinktinės treneris Juan Carlos Reyes.

REKLAMA

„Baltic Tours“ projektų vadovė Rasa Levickaitė pasakojo, kad prie renginio organizavimo prisidėjo net kelionių organizatoriaus darbuotojų šeimų nariai: „Istoriškai susiklostė, kad mūsų įmonė jau daug metų remia irklavimo sportą, o įmonės darbuotojai yra aistringi įvairių sporto šakų gerbėjai. Tad organizuojant pasaulio irklavimo čempionatus daug padeda mūsų šeimų nariai, kurie ne tik supratingai laukia naktimis negrįžtančių artimųjų, bet ir naudoja savo atostogas ir laisvą laiką padėdami nepriekaištingai organizuoti tokio masto renginius.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų