REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo klubo „Barcelona“ prezidentas Sandro Rosselis pareiškė, kad norintys įsigyti argentiniečių žvaigždę Lionelį Messi turės pakloti 580 mln. eurų. Sovsport.ru pamėgino palyginti, ką už tokią sumą galima nusipirkti.

REKLAMA
REKLAMA

Negyvenama sala Graikijoje (kaina – 10 mln. eurų, kiekis – 58)

Pasirodo, kad tapti negyvenomos salos savininku ir pasimėgauti rojaus kampelio malonumais visai nesunku. Reikia tik 10 mln. eurų. Tokia pradinė Spalatronisio salos Egėjo jūroje kaina. Iki rugpjūčio 20 dienos sala pardavinėjama atvirai. Jei pasiūlyta suma netenkins savininkų, tai rugsėjų žemė bus parduota aukcione. Erdvės užteks visiems – salos plotas – 10,4 ha.

REKLAMA

Burtininko namas (kaina – 1,2 mln. eurų, kiekis – 483)

Tai ne Guuso Hiddinko namas, kurį olandų futbolo treneris galėjo įsigyti Maskvoje. Kalbama apie garsaus senovinio namo „De Vere House“ pardavimą. Čia pagal filmo „Haris Poteris“ siužetą gimė jaunasis burtininkas.

Namas pastatytas XIV amžiuje ir yra Suffolko grafystėje, o jo kainą iki milijono svarų sterlingų pakėlė kultinės juostos apie Harį Poterį filmavimai. Šaltiniai teigia, kad 1498 metais šiame name viešėjo karalius Henris VII. „De Vere House“ taip pat yra vienas iš fotogeniškiausių namų Didžiojoje Britanijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento malūnsparnis (kaina – 5,2 mln. eurų, kiekis – 111)

Kovodamas su transporto kamščiais ir dėl mobilumo JAV prezidentas Barackas Obama naudojasi malūnsparniu VH-3D. Tai garsaus malūnsparnio „Sikorsky S-61 Sea King“, kurį nuo 1961 metų gamina amerikiečių korporacija „Sikorsky Aero Engineering“, modifikacija.

Malūnsparniai, kuriais skraido B. Obama, papuošti žalia ir balta spalvomis. Jie priklauso pirmosios JAV jūrų pajėgų eskadrilės korpusui. Viešai šis malūnsparnis labiau žinomas kaip „Marine One“. Taip vadinami abu JAV prezidento malūnsparniai. Malūnsparnis talpina 10 keleivių ir gali skristi 267 km/val. greičiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Automobilis „Bugatti Atlantic“ (kaina – 33 mln. eurų, kiekis – 17)

Legendinis automobilis, kurio kopijų pasaulyje yra vos trys. Automobilis pagamintas 1937 metais pagal trečiojo barono Victoro Rothschildo užsakymą. Priešpaskutinis šio šedevro savininkas – Peteris Williamsonas. Jis mašiną pirko 1971 metais už 59 tūkst. JAV dolerių, o 2010 metais jją pardavė už 33 mln. eurų. Šiuo metu „Bugatti Atlantic“ laikoma pačia brangiausia mašina automobilių pramonės istorijoje.

Futbolo klubas „Spartak“ (kaina – 132,4 mln. eurų, kiekiks – 4)

Vokiečių portalo „Transfermarkt“ skautų duomenimis, L. Messi yra keturiskart brangesnis nei Rusijos klubas „Spartak“. Tiems, kas nėra šios komandos gerbėjai, pateikiamas kitas palyginimas. L. Messi kaina lygi anglų čempiono „Manchster United“ klubo (480 mln. eurų) ir dviejų „Zenit“ legionierių brazilo Hulko bei belgo Axelio Witselio kainai kartu sudėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų