REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas neseniai suremontuotas Indijos povandeninis laivas trečiadienį sprogo ir nuskendo Mumbajaus uoste, o gelbėtojai mėgina ieškoti 18 jūreivių, kurie buvo jo viduje.

Vienas neseniai suremontuotas Indijos povandeninis laivas trečiadienį sprogo ir nuskendo Mumbajaus uoste, o gelbėtojai mėgina ieškoti 18 jūreivių, kurie buvo jo viduje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 11:13 val.) Visi 18 laive buvusių jūreivių yra negyvi, pranešė Indijos gynybos ministras.

REKLAMA

Dyzelinis elektrinis laivas „INS Sindhurakshak“, kuris prieš mažiau nei metus grįžo iš Rusijos po kapitalinio remonto, po sprogimo liko visiškai nugrimzdęs į vandenį, pranešė šaltiniai karinėse jūrų pajėgose.

Televizija NDTV parodė neryškų ir drebantį vaizdo įrašą, kuriame matomas didelis sprogimas, nušvietęs dangų kariniame jūrų uoste tuojau po vidurnakčio.

„Sprogimo priežastis nežinoma. Ieškome 18 žmonių“, – karinio laivyno atstovas Narendra Kumaras Vispute sakė naujienų agentūrai AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, narai buvo pasiųsti iškart, kai buvo užgesintos liepsnos, o dabar jie ieško nuskendusiame laive esančių žmonių.

„Kol kas nebuvo pranešimų apie aukas“, – pridūrė atstovas.

Ši nelaimė įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Delis iškilmingai nuleido į vandenį pirmąjį savarankiškai pasistatytą lėktuvnešį ir paskelbė apie pradedamus pirmojo Indijoje pastatyto atominio povandeninio laivo jūrinius bandymus.

2010 metų vasarį „INS Sindhurakshak“ viduje buvo kilęs gaisras, kai laivas stovėjo Višakhapatnamo uoste Andhra Pradešo valstijoje. Tąsyk žuvo 24 metų jūreivis, o du kiti įgulos nariai apdegė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baiminamasi, kad trečiadienio sprogimas galėjo apgadinti kitus karinių jūrų pajėgų laivus Mumbajaus uoste – kolonijinių laikų komplekse, kuriame yra civilinis ir karinis skyriai. Tame komplekse dirba daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Savaitraščio „IHS Jane's Defense Weekly“ gynybos reikalų ekspertas Rahulas Bedi sakė naujienų agentūrai AFP, kad tas iš Rusijos įsigytas laivas buvo priimtas į ginkluotę 1997 metais ir kad jame nebuvo šiuolaikiškos saugumo įrangos, dažnai naudojamos naujesniuose laivuose.

„Juose nėra evakuacinių išėjimų tam atvejui, jeigu įvyktų nelaimingų atsitikimų – kitaip nei kai kuriuose šiuolaikiniuose povandeniniuose laivuose“, – aiškino jis.

REKLAMA

„Didelį susirūpinimą kelia tai, jog Indijos povandeninių laivų pajėgos sparčiai mažėja. Manau, iš 14 dyzelinių elektrinių povandeninių laivų 12 yra veikiantys, – sakė R. Bedi. – Tai labai neadekvatus ir didelis operatyvinis trūkumas Indijos karinėms jūrų pajėgoms.“

Indija pastaruoju metu sparčiai vystė savo ginkluotąsias pajėgas, siekiant modernizuoti daugiausiai Sovietų Sąjungos laikais pagamintą ginkluotę ir reaguojant į numanomą grėsmę, kurią kelia regioninė varžovė Kinija.

Mumbajaus laivų remonto įmonė, kuri yra riboto lankymo zona, buvo uždaryta žurnalistams.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų