REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos "Neptūno" klubo vadovams pavyko išsaugoti vieną iš praėjusio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono bronzinės ekipos lyderių - Valdą Vasylių. Su šiuo 29-erių tiek lengvojo, tiek sunkiojo krašto puolėjo pozicijose galinčiu rungtyniauti žaidėju sutartis sudaryta dar vienam sezonui.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Klaipėdos kilęs krepšininkas 2012-2013 metų sezoną pradėjo Valdemaro Chomičiaus treniruojame Dniepropetrovsko "Dnipro" klube Ukrainoje, tačiau galiausiai gruodį nusprendė grįžti į gimtąjį pajūrį ir apsivilkti "Neptūno" marškinėlius. Jis daug prisidėjo, kad "Neptūnas" pirmą kartą klubo istorijoje iškovotų LKL bronzos medalius.

REKLAMA

"Visur gerai, bet namuose geriausia. "Neptūnas" visada buvo ir bus mano gimtojo miesto ekipa. Krepšinis - mano hobis, darbas ir malonumas viename", - uostamiesčio svetainėje cituojamas V. Vasylius.

Pasak jo, apsisprendimą likti "Neptūne" lėmė ne tik geros sąlygos, bet ir tai, kad komanda vėl žais VTB Vieningoje lygoje bei galės pasisemti patirties Europos taurės turnyre.

"Norėjau žaisti šiuose turnyruose. Nereikės niekur vykti, šalia bus ir mano šeima bei draugai. Tai tik pliusai", - aiškino V.Vasylius, kuris "Neptūno" marškinėlius vilkės jau ketvirtą sezoną. Jis šioje komandoje žaidė 2008-2009 ir 2010-2011 metais bei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Per savo karjerą jis dar rungtyniavo Vloclaveko "Anwil" (Lenkija), Kėdainių "Nevėžio", Samaros "Krasnyje Krylja" (Rusija) bei "Šiaulių" ekipose.

Praėjusį sezoną LKL pirmenybėse Valdas Vasylius vidutiniškai rinkdavo po 10,3 taško, atkovodavo po 4 kamuolius bei atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

VTB Vieningosios lygos turnyre jam sekėsi dar geriau - rinkdavo po 15,8 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Priminsime, kad "Neptūnas" prieš kelias dienas sudarė kontraktus Davidu McClure'u, Mariumi Runkausku, Simu Galdiku ir Arvydu Eitutavičiumi, taip pat turi galiojančias sutartis su Vytautu Šarakausku ir Mindaugu Girdžiūnu. Komandą ateinantį sezoną ir toliau treniruos Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius.

Neptūniečiai treniruočių procesą planuoja pradėti nuo rugpjūčio 19 dienos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų