REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gintarė ROVAITĖ

Į „Šiaulių krašto“ redakciją kreipėsi šiauliečiai V. Čkalovo gatvės gyventojai. Pernai be jų sutikimo namą administruojanti bendrovė pakeitė kaminus.

REKLAMA
REKLAMA

Sąskaitos už kaminų statymą nuo 15 litų išaugo iki 100 litų per mėnesį.

Namas gyventojų, bet jų nuomonės neklausta

V. Čkalovo gatvės 21 name – keturi butai. Vienas priklauso savivaldybei. Už namo techninę priežiūrą atsakinga bendrovė „Šiaulių būstas“.

REKLAMA

Praėjusių metų kovo mėnesį, Savivaldybės statybos skyriaus specialistei Letai Petraitienei atlikus namo techninės priežiūros patikrinimą, nustatyta, kad kaminų plytos ištrupėjusios ir juos būtina keisti. Kaminai naudojami kūrenant krosnis.

Patikrinime dalyvavo ir „Šiaulių būsto“ darbuotoja. Gyventojai sako nei apie vykusį patikrinimą, nei apie planuojamus remonto darbus informuoti nebuvo.

„Pabudau nuo triukšmo, žiūriu – statybininkai kaminus griauna“, – apie netikėtus remonto darbus pasakojo namo gyventoja Rasa Bambrauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Sąskaitos augo

Namo gyventojų nepasitenkinimas dingo gavus pirmas sąskaitas – už kaminus mokėti reikėjo po 15 litų per mėnesį.

Po kelių mėnesių sąskaitos ėmė didėti. Šiuo metu per mėnesį namo gyventojai už kaminų remontą turi mokėti 80-100 litų.

Už kamino remonto darbus sąskaitas gauna ir Nijolė Kvietkauskienė, nors prie jos kamino statybininkai neprisilietė.

„Buvau aiškintis. Pasakė, kad moku, nes namo karkasas bendras“, – pasakojo N. Kvietkauskienė.

Vėliau „Šiaulių būsto“ atstovas Vilius Mackonis redakcijai teigė, kad gyventoja moka už remontuotą stogą, kuris yra namo bendra konstrukcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klausimai dėl darbų

Gyventojai kreipėsi į bendrovę „Šiaulių būstas“ atliktų darbų sąmatos. Bendrovė pateikė atliktų darbų priėmimo aktus – padarytų darbų bei naudotų medžiagų kainoraštį.

Vieno kamino keitimas įkainotas beveik 2 tūkstančiais litų.

Sąmatose nurodyta, kad buvo pakeista stogo danga. Gyventojai sakė, kad ji keista tik vienoje vietoje.

Ant stogo gyventojai neradę nei beasbestinių lakštų, įkainotų sąmatoje, nei nurodyto sunaudotų plytų kiekio.

Pagal sąmatose pateikiamus duomenis, kaminai galėjo būti suremontuoti nuo apačios, tačiau, gyventojų teigimu, sutvarkyta dalis virš stogo.

REKLAMA

Siūlo atlikti patikrinimą

„Šiaulių būsto“ atstovas Vilius Mackonis „Šiaulių kraštui“ teigė, kad bendrovė turėjo teisę pradėti darbus neatsiklausus namo gyventojų: „Esant avarinei būklei, administratorius privalo imtis veiksmų, nepaisant, pageidauja to gyventojai ar ne“.

Padidėjusias sąskaitas V. Mackonis aiškina tuo, kad 2012 metais kaminui remontuoti buvo naudotos techninės priežiūros lėšos, o likutis išdalintas sumokėti gyventojams. 2013 metais šios lėšos jau buvo sunaudotos, todėl kitų kaminų remonto darbų išlaidas turėjo padengti patys gyventojai ir sumos gavosi didesnės.

Netikslumų sąmatose V. Mackonis nekomentavo: „Jei gyventojams kyla abejonių dėl darbų, mielai sudarysime komisiją, į kurią įtrauksime ir gyventojus, bei atliksime patikrinimą“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų