REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komunalininkų profsąjunga reikalauja Vilniaus valdžios atsiskaityti su sostinės kiemsargiais, kurie kelis mėnesius negauna algų.

Komunalininkų profsąjunga reikalauja Vilniaus valdžios atsiskaityti su sostinės kiemsargiais, kurie kelis mėnesius negauna algų.

REKLAMA

„Neatsiskaitoma už miesto valymo paslaugas, o žmonėms nemokamos algos. Norime, kad savivaldybė galų gale imtųsi reikiamų priemonių ir atsiskaitytų su įmonėmis, o įmonės atsiskaitytų su darbuotojais“, – antradienį BNS sakė Jungtinės komunalinio ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Renata Kaušienė.

Anot jos, savivaldybei priklausančios įmonės aplinkos tvarkymo paslaugas teikiančioms bendrovėms jau beveik metus skolingos per 10 mln. litų, o pastarosios esą nebeturi, iš ko mokėti algų savo darbuotojams.

R.Kaušienės teigimu, miestą tvarkančios įmonės, tarp jų „Vilniaus zunda“, „Stebulė“, „Naujamiesčio būstas“, kiemsargiams algų nemoka nuo poros mėnesių iki pusmečio.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės Finansų departamento direktoriaus pavaduotojas Edmundas Kačkus BNS patvirtino, kad savivaldybė kiemsargiams skolinga nurodytą sumą, o mokėjimai įmonėms nevyksta.

REKLAMA

„Mokėjimai įmonėms šiuo metu nevyksta, kadangi baigėsi biudžete numatyti pinigai šioms reikmėms. Savivaldybė kreipėsi į Finansų ministeriją dėl trumpalaikės paskolos trūkstamoms lėšoms padengti, dalį pinigų ministerija skyrė, tikimės, gauti ir kitą dalį trečiame ketvirtyje. Tuomet su šiomis įmonėmis ir atsiskaitinėsime“, – rašoma valdininko atsakyme.

Antradienio rytą sostinės gatves prižiūrintys kiemsargiai dėl neišmokėtų atlyginimų įteikė peticiją Vilniaus vicemerui Jaroslavui Kaminskiui.

Kiemsargiai jau buvo surengę įspėjamąjį piketą, tačiau padėtis esą nepasikeitė.

E.Kačkaus teigimu, su kiemsargiais atsiskaityti miestas neišgali dėl sudėtingos finansinės situacijos ir didelių skolų.

REKLAMA
REKLAMA

Liepos pradžioje Vilniaus meras Artūras Zuokas susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi ir teigė, kad susitarta kitąmet didinti Vilniui tenkančią mieste surenkamo gyventojų pajamų mokesčio dalį nuo 42 proc. iki 50 proc., o iki 2016 metų ši dalis turėtų pasiekti 60 procentų.

Anot A.Zuoko, šiuo metu savivaldybės skola siekia 1,1 mlrd. litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų