REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Putinas ir D. Grybauskaitė – kurį pavojingiau įžeisti?

Kas drįstų panašiai padainuoti pas mus?

Kas nutiktų žmogui, kuris demokratiškoje Europos Sąjungos šalyje, besivadinančioje Lietuvos Respublika, pasiūlytų prezidentei Daliai Grybauskaitei pasivažinėti ne pačios aukščiausios klasės traukiniais? Už kai kuriuos, jos net nepasiekiančius, laiškus prezidentės užpakalio laižytojų komanda, pajungdama vadovybės saugotojus, policiją, laikinai atitrūkusią nuo gėjų ir lenkų futbolo chuliganų apsaugos, priverstų sumokėti baudas arba sėdėti kalėjime.

REKLAMA
REKLAMA

O kas, jei taip būtų padaryta viešai? Kaip yra Lietuvoje ligi šiol? Skaitykite Baudžiamojo kodekso straipsnius ir atminkite, kad pagal juos demokratiškoje Lietuvoje galima apkrauti bylomis ne tik už viešus, bet net ir privačiai siųstus, adresato galbūt nepasiekusius „įžeidimus“.

REKLAMA

Prezidentei D. Grybauskaitei parašęs ir jame šalies vadovę „raukti“ siūlęs 38 metų vilnietis Ivanas Gedvila nubaustas 5200 litų bauda. Tokį nuosprendį 2010 metų lapkritį paskelbė bylą išnagrinėjusi (tada dar egzistavusio)Vilniaus ketvirtojo apylinkės teismo teisėja Jovita Einikienė. Buvo už „kėsinimąsi“ įžeisti dar kartą teisti ir D. Grybauskaitės, ir V. Adamkaus kritikai, o atseit už pavykusį iškilaus prokuroro Justo Lauciaus įžeidimą nuteista ir tarpatautinių teroristinių organizacijų kūrimu nevykusiai kaltinama Eglė Kusaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Viskas yra maždaug taip, kaip carų laikų demokratijoje ir apie tai jau ne kartą rašyta.

Galiojantis demokratiškos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato prokurorų ir teisėjų teisę rinktis tarp žmonių ir labiau žmonių:

„155 straipsnis. Įžeidimas

1. Tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino žmogų,

baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

2. Tas, kas neviešai įžeidė žmogų, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir

baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu.

3. Už šiame straipsnyje numatytas veikas asmuo atsako tik tuo atveju, kai yra nukentėjusio asmens skundas ar jo teisėto atstovo pareiškimas, ar prokuroro reikalavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

290 straipsnis. Valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens įžeidimas

Tas, kas įžeidė savo pareigas einantį valstybės tarnautoją ar viešojo administravimo funkcijas atliekantį asmenį“

baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Už ką balsuojate jūs, jei žemiau parodytame rusiškame vaizdo klipe būtų pakeisti asmenvardžiai ir dar pora žodžių, o daina skambėtų lietuviškai?

O juk, … maža to, figūruoja (žiūrėkite žemiau) dainos tekste Rusijos geležinkelių didelis bosas, Lietuvos prezidento V. Adamkaus (patarėjams – pilietininkams ir valstybininkams patarus), prieštaraujant Konstitucijai, ordinu apdovanotas kagebistas Vladimiras Jakuninas. Mat buvo paskelbta, jog jis atsistatydina, bet po pusvalandžio paneigta. Kas gi ištiktų Marijos žemėje kokį kanalą, jei kartais “nuimamos” visai nekaltos laidos? Ką darytų prezidentūra ir Ponios fanų klubas, jei vietoje Vovos būtų Dalka? Taigi, ištikimybės traukinys:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų