REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turint omeny, kad planetoje gyvena apytiksliai 8,7 milijonų gyvūnų rūšių, nieko keisto, jog apie kai kuriuos gyvūnus turime klaidingos informacijos. Kai kurie gyvūnai ir jų elgesys mokslininkams tebėra neišaiškinta mįslė. Taip pat prireikia ilgo laiko tarpo kol žmonės patiki, jog jų idėjos apie vieną ar kitą gyvūną yra paprasčiausi mitai. Toptenz.net siūlo paskaityti apie 10 tokių visiems gerai žinomų ir įsitvirtinusių mitų.

REKLAMA
REKLAMA

5. Laukiniai delfinai yra draugiški ir padeda žmonėms bėdoje

Delfinai iš tikrųjų nei perdaug rūpinasi, nei domisi žmonėmis. Jie vis tik yra vandenyno mėsėdžiai. Mitas, kad laukiniai delfinai yra draugiški ir skubės jums į pagalbą nelaimės atveju yra paskatintas delfinų smalsumo, o ne draugiškumo. Daugelis žmonių, bandžiusių plaukioti su laukiniais delfinais jų natūralioje aplinkoje, buvo apkandžioti ir sužeisti. Tačiau yra būdas, kuriuo delfinai tikrai labai padeda žmonėms: nauji jų tyrimai padeda mokslininkams suprasti, kaip delfinai išgyvena ryklių atakas – jų audinių regeneracija ir antibakterinės savybės stebina savo neįprastumu.

REKLAMA

4. Vieni žmogaus metai atitinka septynerius šuns metus

Šuns senėjimo procesas yra sudėtingas. Pirmiausia reikia žinoti, kad suns senėjimas susijęs su jo dydžiu. Dideli šunys sensta kur kas greičiau nei maži. Manoma, kad vidutiniškai dviejų metų šuo yra kaip 14 ar 15 metų paauglys arba 18-25 metų jaunuolis priklausomai nuo veislės. Šuns senėjimo procesas po pirmųjų dviejų metų sulėtėja. Taigi, šuns ir žmogaus metų santykis yra kur kas sudėtingesnis nei 1:7.

REKLAMA
REKLAMA

3. Sveiko šuns nosis yra šalta ir drėgna

Šuns nosies temperatūra kasdien paprastai kinta nuo sausos ir šiltos (atsikėlus) iki drėgnos ir šaltos (dienos metu). Nosies drėgnumas taip pat nėra šuns sveikatą nurodantis faktorius. Gyvūno nosis gali būti drėgna dėl to, kad jis yra peršalęs. Šuns šeimininkas pirmiausiai turi stebėti šuns elgesio pakitimus – neramus miegas, sumažėjęs apetitas… Tokie pokyčiai suteikia kur kas tikslesnės informacijos apie šuns savijautą nei jo nosies dregnumas ir temperatūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Šunys nemato spalvų išskyrus juodą ir baltą

Šunys gali matyti splavas, tik ne tokį platų jų spektrą kaip mes. Jie mato ne tik juodą, baltą, pilkus atspalvius, bet ir skiria mėlyną-violetinę, geltoną-žalią spalvas. Šuniukas taip pat gali neskirti raudonos, oranžinės ir žalios arba spalvų mėlynos-žalios, pilkos ir purpurinės.

1. Pelėdos yra protingiausi paukščiai

Pirmasis ryšys tarp pelėdos ir išminties siejamas su graikų išminties deive Atėne, kuri dažnai vaizduojama laikanti šį paukštį. Didelės akys ir nuolatinė labai rimta išraiška taip pat kelia minčių, kad paukštis tarsi mąsto. Legendose, folklore, vaikų pasakose ir net Hollywoodo filmuose pelėdos yra nakties sargybiniai – visuomet protingi ir kartais pikti. Tačiau mokslininkai pelėdas priskiria prie dideliu sumanumu nepasižyminčių paukščių, o štai už sumanumą giriamos varnos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų