REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turint omeny, kad planetoje gyvena apytiksliai 8,7 milijonų gyvūnų rūšių, nieko keisto, jog apie kai kuriuos gyvūnus turime klaidingos informacijos. Kai kurie gyvūnai ir jų elgesys mokslininkams tebėra neišaiškinta mįslė. Taip pat prireikia ilgo laiko tarpo, kol žmonės patiki, jog jų idėjos apie vieną ar kitą gyvūną yra paprasčiausi mitai. Toptenz.net siūlo paskaityti apie 10 tokių visiems gerai žinomų ir įsitvirtinusių mitų.

REKLAMA
REKLAMA

10. Šikšnosparniai yra akli

Dažniausiai siejami su tamsa, raganomis ir juodąja magija, šikšnosparniai dažnai figūruoja mitologijoje, tad, be abejonės, jų egzistavimas ir net pasirodymas apipintas daugybe mitų. Vienas iš jų - kad šikšnosparniai yra akli. Tačiau tai netiesa – paprasčiausiai jų regėjimas yra prastas. Kad šis pojūtis būtų kompensuotas, jie turi puikią uoslę ir klausą, o medžiodami ir skraidydami naudojasi echolokacija.

REKLAMA

9. Drambliai negali šokinėti

Tai, kad dramblys negali šokinėti – jei šokinėjimą suvoksime kaip gyvūno pakilimą į orą naudojantis savo paties jėga, kuomet nei viena iš galūnių neliečia žemės – yra tiesa. Tačiau jie tikrai nėra vieninteliai tokie gyvūnų karalystėje. Kiti negalintys šokinėti gyvūnai yra tinginys, raganosis, žirafa, pingvinas, etc.

8. Auksinė žuvelė turi tik 3 sekundžių atmintį

Jei jums kada nors kas nors sakė, kad turite auksinės žuvelės atmintį, suprasite, kad šis mitas yra tikrai paplitęs visuomenėje. Iš tikrųjų auksinė žuvelė gali atsiminti mažiausiai 3 mėnesių įvykius, o kai kurie mokslininkai teigia, kad jos gali atsiminti dalykus, kurių buvo mokytos beveik prieš metus. Žuvelės pasižymi ne tik gera atmintimi, bet ir gebėjimu skirti spalvas ir formas.

REKLAMA
REKLAMA

7. Išgąsdinti stručiai galvas slepia smėlyje

Stručiai, kaip ir kiti paukščiai bei žinduoliai, po žeme negalėtų kvėpuoti. Šio mito paaiškinimas paprastas: stručiai kiaušinius deda į žemėje esančius urvus ir kelis kartus per diena į juos kiša galvą tam, kad apverstų kiaušinius.

6. Paukštės nepripažįsta vaikų, kuriuos paliečia žmogus

Paukščiai paprastai turi menkai išsivysčiusią uoslę, todėl trumpo žmogaus prisilietimo prie paukščiuko metu paliktas kvapas paukštės bus nepastebėtas. Paukščiai yra labai atsidavę savo jaunikliams, tad mažai tikėtina, kad jie paliks lizdą dėl svetimo kvapo. Mokslininkų teigimu, paukštis retai palieka lizdą su paukščiukais, kadangi tai būtų pasipriešinimas instinktui. Tiesa, yra informacijos, kad paukščiai palieka lizdus po suardymo. Taigi, radus iškritusį paukščiuką, ragintume jį atsargiai sugrąžinti į lizdą.

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų