REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniaus „Ikea“ – specialiai vilniečiams

Žvilgsnis iš vidaus: dauguma staigmenų – malonios

Jau šį trečiadienį Vilniuje duris atvers baldų ir namų interjero detalių rojus – Švedijos milžinė „Ikea“. Šis vardas pasaulyje populiarus ne tik dėl patrauklaus dizaino, bet ir dėl gero kokybės ir kainos santykio. Rugpjūčio 14 d. 10 val. darbą pradedantis prekybos centras vilios patogumu ir nestandartine prekybos koncepcija.

Jau šį trečiadienį Vilniuje duris atvers baldų ir namų interjero detalių rojus – Švedijos milžinė „Ikea“. Šis vardas pasaulyje populiarus ne tik dėl patrauklaus dizaino, bet ir dėl gero kokybės ir kainos santykio. Rugpjūčio 14 d. 10 val. darbą pradedantis prekybos centras vilios patogumu ir nestandartine prekybos koncepcija.

REKLAMA

Parduotuvė dirbs kasdien 10-20 val. Joje pirkėjai galės išsirinkti baldus, susiprojektuoti kambarius, prisiderinti aksesuarus. Čia klientų patogumui įrengti pramogų vaikams kambariai, kur galima kuriam laikui palikti savo atžalas. Taip pat kvies ne mažiau nei „Ikea“ baldai garsėjantis švediško maisto restoranas.

Restorane – šviežias, sveikas maistas

Kaip žinia, šalia baldų parduotuvės veiks švedų virtuvės restoranas, o krautuvėlėje bus galima įsigyti švediškų maisto produktų. Parduotuvės restoraną aptarnaus 50 darbuotojų. Visi patiekalai čia gaminami iš sveikų ir natūralių produktų pagal tradicinės švedų virtuvės receptus. Restorano meniu vyrauja mėsos, žuvies patiekalai, kurių dauguma lietuviams yra puikiai pažįstami ir mėgstami. Taip pat siūlomos kelios rūšys šviežiai keptų saldumynų. Susimokėjus už vieną gėrimo stiklinę, ją nemokamai bus galima papildyti tiek kartų, kiek norėsite. Restorane taip pat bus siūlomas vynas bei alus.

REKLAMA
REKLAMA

Perkant vieną patiekalą, vaikams iki 2 metų duodama vaikiška tyrelė. Tėvams, kurie maistą vaikams atsinešė su savimi, specialiai įrengta vieta tam maistui pašildyti, indai jam patiekti.

REKLAMA

Kas lietuvius džiugina labiausiai – tai kainos, kurios yra gerokai mažesnės nei daugumoje viešo maitinimo įstaigų. Sočius pietus su desertu galima pavalgyti už 8-10 litų. Dienos sriuba tekainuoja 1,99 Lt, parduotuvės bistro vos už 1 litą galite įsigyti dešrainį ar ledų ragelyje.

Prie apsipirkimo sistemos reikės priprasti

Parduotuvė „Ikea“ garsėja milžiniškais plotais ir savo prekių asortimento gausa. Nors parduotuvė įrengta taip, kad žmonėms būtų lengva rasti reikiamus daiktus ir orientuotis didelėje erdvėje, neturint konkretaus prekių sąrašo čia galima praleisti ir visą dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Atskirų baldų salės yra, tačiau didžiąją dalį parduotuvės užima firminis „Ikea“ ženklas – originalios ir tam tikrai rinkai pritaikytos baldų ekspozicijos. Čia galima rasti įrengtus įvairaus dydžio butus, kurių plotas svyruoja nuo 20 iki 60 kv. m. Čia visi daiktai yra sunumeruoti ir su kainomis. Prie įėjimo pasiėmus specialią kortelę bei rašiklį, jame galima susižymėti numerius daiktų, kuriuos norite pirkti ir vėliau juos pasiimti savitarnos sandėlyje. Didelius baldus galima imti tik iš sandėlio, mažas interjero detales galima imti tiesiai iš šalia ekspozicijų įrengtų lentynų.

„Iš įrengtų būtų pavyzdžių smulkių daiktų imti nereikėtų, jie yra sudėti lentynose šalia. Kol žmonės pripras prie „Ikea“ sistemos, galbūt praeis šiek tiek laiko, tačiau visuomet bus pagalbininkai, kurie paaiškins, padės rasti ir išsirinkti daiktus“, – sakė „Ikea“ parduotuvės Vilniuje vadovas Marius Martinaitis. Anot jo, Švedijos baldų milžinė yra draugiška klientams: čia ne tik nedraudžiama, bet net ir raginama išbandyti baldus – atsisėsti ant kėdės, atsigulti ant lovos, vaikams bus leidžiama ant jų ir pašokinėti, todėl bijoti liesti daiktus nereikėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak M. Martinaičio, „Ikea“ ypatingai didžiuojasi savo gaminama ir parduodama patalyne, virtuvės baldais bei apyvokos reikmenimis. Virtuvės baldai turi gerą vardą dar ir dėl to, kad jų modulių komplektavimo sistemos buvo kuriamos ir atnaujinamos 10 metų. Todėl kiekvienas, priklausomai nuo virtuvės dydžio, gali virtuvę iš tų pačių baldų susidėlioti kaip tik nori. Tam parduotuvėje įrengti kompiuteriai, kur specialia programa galima lengvai susiprojektuoti norimą virtuvę. Ši sistema prieinama ir internetu iš namų.

„Didžiuojamės, Vilniaus „Ikea“ pirmoji pasaulyje pradės prekiauti virtuvės baldų moduliais, sukurtais pagal naują virtuvės sistemą „Metod“. Tai unikalus ir labai patogus būdas susikurti ir įsirengti bet kokio dydžio virtuvę“, - sakė sostinės „Ikea“ parduotuvės virtuvės baldų skyriaus specialistas Paulius Gutauskas.

REKLAMA

Virtuvės baldams suteikiama 3 metų garantija, buitinei technikai, kuri sukurta bendradarbiaujant su „Whirpool“ ir „Electrolux“ – 5 metų garantija. 

Parduotuvė pritaikyta specialiai Vilniui

Pavyzdiniai įrengti kambariai buvo pritaikyti specialiai Vilniaus miesto žmonėms, tačiau, žinoma, tiks ir kitų miestų gyventojams. Kambarių išplanavimas buvo parinktas atlikus analizę sostinėje, tiek senesniuose mikrorajonuose, tiek senamiestyje.

Prie lietuvių poreikių buvo pritaikyti ir kai kurie baldai. Pavyzdžiui, Vilniaus „Ikea“ parduotuvėje bus mažiau sofų be miegamojo mechanizmų nei jų yra kitų pasaulio šalių parduotuvėse. Taip yra todėl, kad atlikus tyrimą, pastebėta, jog lietuviams labiau priimtinos lengvai miegui pritaikomos sofos.

REKLAMA

 

Iš viso „Ikea“ prekybos tinkle yra apie 10 tūkst. skirtingų prekių. Kiekvienoje šalyje ar net mieste jų asortimentas yra skirtingas ir pritaikytas vietinei rinkai. „Ikea“ nuo kitų panašių parduotuvių skiriasi tuo, kad ne tik parduoda baldus, bet ir siūlo kitokius, ergonomiškus namų apstatymo sprendimus. Šiuo metu daug dėmesio skiriama šiukšlių rūšiavimo, taupaus apšvietimo pasiūlymams. Dalis „Ikea“ baldų yra pagaminti Lietuvoje. Pasak parduotuvės vadovo, Lietuvoje pagaminti baldai sudaro apie 5 proc. „Ikea“ asortimento.

 

Parduotuvėje pirktus baldus žmonės gali parsivežti bei susirinkti patys, tačiau nenorintiems to daryti, parduotuvė siūlo tokias paslaugas. Visi „Ikea“ baldai, pasak atstovų, surenkami greičiau nei per valandą. Dauguma baldų ir kitų prekių kainos pateisina „Ikea“ koncepciją – kokybė už gerą kainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Baldų pristatymas į namus Vilniuje kainuos 59 Lt, iki 50 km atstumu už Vilniaus – 79 Lt, daugiau nei 50 km – 199 Lt, į Neringą – 349 Lt, į Latviją – 449 Lt.

Ibald7 surinkimas Vilniuje kainuos 99 Lt plius 8 proc. nuo pirkinio vertės, 50 km nuo Vilniaus baldų surinkimo kaina bus 199 Lt plius 8 proc. nuo pirkinio vertės. Daugiau nei 50 km – 299 Lt ir 8 proc. nuo pirkinio vertės. Neringoje – 399 Lt ir 8 proc. nuo pirkinio vertės. Visas prekes bus galima grąžinti per 90 dienų.

Investicijos siekia per 100 mln. litų

Žirnių gatvėje esančiame 14 ha sklype statybos prasidėjo praėjusių metų rugsėjį. Šalia sklypo, kuriame stovi naujasis prekybos centras. Jau anksčiau skelbta, kad mainais į šią plyno lauko investiciją buvo pažadėta nutiesti atšaką nuo Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio. Iš viso parduotuvėje, kurios plotas siekia 26 tūkst. kv. m dirbs daugiau nei 240 darbuotojų.

REKLAMA

Prie parduotuvės pastato įrengta 1 000 vietų nemokama automobilių stovėjimo aikštelė, pasiekti ją bus galima ir viešuoju miesto transportu. Anksčiau skelbta, kad „Ikea“ parduotuvę Lietuvoje valdančios bendrovės „Felit“ investicijos Lietuvoje sieks 100 mln. eurų (345 mln. litų). „Ikea“ iš kitų baldų pardavėjų išsiskiria dizainu ir nedidelėmis kainomis. Šį baldų gigantą įkūrė švedas Ingvaras Kampradas, garsėjantis savo taupumu.

Tarptautinis Švedijoje atsiradęs baldų prekybos tinklas visame pasaulyje turi daugiau nei 330 parduotuvių. Didžiausia parduotuvė yra įsikūrusi Stoholme ir užima 55 tūkst. kv. m.

Manoma, kad išskirtinėmis rinkodaros kampanijomis garsėjanti įmonė ir atidarymo Vilniuje metu bandys nustebinti savo klientus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų