REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurios iš JAV diplomatinių misijų, kurios rugpjūčio 4 dieną buvo uždarytos dėl pavojaus saugumui, susijusio su "al Qaeda", sekmadienį buvo vėl atidarytos, o likusios dar bus uždarytos per šventes po musulmonų šventojo Ramadano mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

Ambasada Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) sostinėje Abu Dabyje ir JAV konsulatas Dubajuje buvo vėl atidaryti, baigiantis Ramadano pabaigos šventei šioje Persijos įlankos regiono valstybėje.

REKLAMA

Sekmadienį taip pat buvo atidaryta ambasada Libijoje.

Saudo Arabijoje Rijado ambasada ir konsulatai Džidoje bei Zahrane tebėra uždaryti, kaip ir JAV ambasada kaimyniniame Katare. Jie turi būti vėl atidaryti rugpjūčio 14 dieną, kai šiose valstybėse baigsis šventės.

Bahreine ir Kuveite Amerikos ambasados turi būti vėl atidarytos pirmadienį.

Vašingtonas praėjusią savaitę, paskelbęs pasaulinį perspėjimą dėl galimos teroro atakos, uždarė 19 savo misijų Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikiečių žvalgybos perimta komunikacija, kaip pranešama, apėmė "al Qaeda" lyderio Aymano al Zawahiri (Aimano Zavahirio) įsakymą Jemene įsikūrusiai "al Qaeda" Arabijos pusiasalyje" įvykdyti išpuolį.

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė, kad visos dėl pavojaus uždarytos ambasados, išskyrus misiją Jemene, turėtų būti atidarytos šią savaitę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų