REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) šeštadienį pradėjo savaitės trukmės vasaros atostogas prašmatnioje Martos Vynuogyno saloje prie JAV rytinės pakrantės.

REKLAMA
REKLAMA

Kukliai apsirengęs B.Obama ir jo žmona Michelle (Mišel) į tą elito salą aštuonioms dienoms iš Vašingtono atskrido sraigtasparniu.

REKLAMA

Vietos gyventojams stengiantis pamatyti Obamas, jų kortežas išvažiavo į gerai saugomas nuomojamas pirmosios šeimos valdas Čilmarko kaime.

"Žinau, kad jis labai laukia poilsio su šeima, su pirmąja ponia, ir, esu tikras, pasimatys su kai kuriais draugais", - prezidento lėktuve žurnalistams sakė Baltųjų rūmų atstovas Jay Carney (Džėjus Karnis).

Patarėja nacionalinio saugumo klausimais Susan Rice (Sjuzan Rais) ir administracijos vadovo pavaduotojas Robas Naborsas (Robas Neiborsas) taip pat išvyko į šią kelionę, kuri baigsis rugpjūčio 18 dieną, sakė J.Carney.

REKLAMA
REKLAMA

B.Obama jokių viešų renginių per savo atostogas neplanuoja, "bet, žinoma, naujienų būna ir jas sunku prognozuoti", pridūrė J.Carney.

Pasak atstovo, B.Obama kasdien bus informuojamas apie įvykius.

Prašmatnioje Martos Vynuogyno saloje prie Menkių Kyšulio įlankos krantų, kuri garsėja kaip išskirtinė vasaros atostogų vieta turtuoliams, taip pat dažnai lankydavosi buvęs prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) ir buvusi pirmoji JAV ponia Jackie Kennedy Onassis (Džeki Kenedi Onasis).

Nuo 2009 iki 2011 metų B.Obama čia praleisdavo maždaug po 10 rugpjūčio dienų, per kurias žaisdavo golfą, rengdavo piknikus paplūdimyje ir valgydavo ne namie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pernai dėl perrinkimo kampanijos jis čia nebuvo atvykęs.

Praėjusias B.Obamos atostogas, per Kalėdas, sužlugdė vadinamojo fiskalinio skardžio kova su Kongresu, dėl kurios prezidentas pirma laiko iš Havajų grįžo į Vašingtoną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų