REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Asiana Airlines" sekmadienį paskelbė, kad siūlo pradinę 10 tūkst. dolerių kompensaciją visiems keleiviams, kurie liko gyvi per praėjusio mėnesio lėktuvo sudužimą San Fransiske, kai žuvo trys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Korėjos bendrovė neseniai pradėjo siūlyti pinigines išmokas 288 išgyvenusiems keleiviams - skubioms medicininėms ir kitokioms išlaidoms padengti, kol vėliau bus nuspręsta dėl galutinio kompensacijų dydžio, sakė "Asiana" atstovė.

REKLAMA

"Tai minimali išmoka, kurią siūlome visiems keleiviams, nepriklausomai nuo to, ar jie buvo sužeisti, ar ne", - sakė ji ir pridūrė, kad ši suma bus išskaičiuota iš galutinės kompensacijos sumos, kai ši bus nustatyta.

Tie, kurie palyginti nenukentėjo ir kurių galutinė kompensacija gali būti mažesnė nei 10 tūkst. dolerių, galės pasilaikyti skirtumą, nurodė atstovė.

Naujausias bendrovės pasiūlymas nėra susitarimas ir nepaveiks esamų ar būsimų bylų, kurias iškėlė ar iškels keleiviai, pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA

"Asiana Airlines", antroji pagal dydį Pietų Korėjos oro bendrovė, po tos liepos 6-osios avarijos, kai žuvo trys ir buvo sužeista dar 180 žmonių, buvo įtraukta į daugybę teisinių kovų.

Tuo lėktuvu skrido 16 įgulos narių ir 291 keleivis, kurių 120 nenukentėjo. Daug keleivių buvo kinai. Avarijos priežastis dar tiria JAV aviacijos pareigūnai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų