REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juodaodė amerikietė, prieš 25 metus apkaltinusi kelis baltaodžius vyrus jos išžaginimu iš rasistinių paskatų, pasirodė melagė ir dabar pati moka baudas.

Rado maiše

Virdžinijos valstijos Sari miesto apygardos teismo antstoliai pradėjo vykdyti teismo sprendimą ir iš medicinos sesers Tavanos Brouli sąskaitos pervedė 3764 dolerius buvusiam prokurorui Stivenui Pagonesui. Jį ir dar kelis policininkus prieš ketvirtį amžiaus juodaodė penkiolikmetė apkaltino grupiniu išžaginimu ir išsityčiojimu. Dabar buvęs prokuroras kiekvieną mėnesį, ko gero, iki pat gyvenimo pabaigos gaus po 627 dolerius – kol Tavana išmokės jam teismo paskirtus 430 000 dolerių už moralinę žalą. „ Galų gale mes pasiekėme pergalę ir Tavana Brouli turėjo atverti savo piniginę, – sakė S. Pagoneso advokatas Garis Bolnikas. – Tas mėnesinis mokestis – simbolinis, tačiau aišku tai, kad kiekvienas turi atsakyti už savo poelgius“.

Prieš 25 metus Tavanos Brouli istorija labai plačiai nuskambėjo per visą šalį, nes jai buvo duotas rasistinis atspalvis. 1987 metais lapkričio 28-ąją penkiolikmetė Vapingerio miesto gyventoja Tavana Brouli buvo rasta šiukšlių maiše visa ištepliota žmogaus išmatomis, o ant kūno buvo užrašyti tipiški rasistiniai įžeidimai: negrė, kalė. Mergina iš karto policijos pareigūnams pareiškė, kad ją pagrobė ir išžagino keli baltieji vyriškiai. Tavana sakė, kad du vyrai prievarta ją atsivežė į mišką, kur jų laukė dar keturi bendrininkai. Prievartautojai daugiau kaip tris paras tyčiojosi iš juodaodės merginos, o po to, įkišę į šiukšlių maišą, išmetė.

REKLAMA
REKLAMA

Įtartinas pasakojimas

Jau iš pat pradžių merginos pasakojimas kai kuriems pareigūnams sukėlė įtarimų. Trūko kai kurių detalių, o kai kurios – prieštaravo viena kitai. Pavyzdžiui, tie įžeidimai užrašyti fekalijomis buvo aukštyn kojomis – taip lyg mergina būtų rašiusi pati. Medikai nerado ir jokių žaginimo pėdsakų, nors pati Tavana teigė, kad ji buvo išžaginta 33 kartus. Jos drabužiai, kuriais ji vilkėjo, buvo apdegę, tačiau ant kūno nebuvo jokių pėdsakų nuo nudegimų. Galų gale, po trijų dienų miške ir šiukšlių konteineryje, T. Brouli buvo įtartinai sveika.

REKLAMA

Pagal merginos pasakojimą vienas jos žagintojų buvo šviesiaplaukis policijos pareigūnas. Mergina, atseit, matė jo ženklelį ir pistoletą. Taip sutapo, kad tuoj po pasakojimo mieste buvo rastas nusišovęs policijos pareigūnas Garis Kristas. Kadangi jis buvo šviesiaplaukis, tuoj pat buvo apkaltinatas išžaginimu. Daugeliui buvo aiški ir savižudybės priežastis – bijojo, kad bus surastas, todėl ir nusižudė. Ir tik apygardos prokuroras Stivenas Pagonesas užstojo savo nusižudžiusį draugą. Jis įrodinėjo, kad vieną tariamo žaginimo dieną jie abu su G. Kristu važinėjo po parduotuves ir apsipirkinėjo, o kitomis dienomis Garis buvo tarnyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, bandymas užstoti draugą, o kaip vėliau paaiškėjo – teisybės paieškos, atsisuko prieš patį prokurorą. Jis irgi buvo apkaltintas išžaginimu. Už iškankintą mergaitę mūru stojo šalyje žinomi juodaodžiai. Aktorius Bilas Kosbis pasiūlė 25 000 dolerių premiją tam, kas padės atskeisti žiaurų nusikaltimą. Boksininkas Donaldas Kingas pažadėjo sumokėti 100 000 dolerių už 15-metės mokslus. Dar toliau žengė kino režisierius Spaikas Li. 1989 metais jis nufilmavo filmą „ Daryk, kaip reikia“, kuriame buvo scenos, kur grafiti buvo užrašyta „Tavana sakė tiesą“.

Žaginimo nebuvo

Tačiau 1988 metais prisiekusiųjų teismas, apklausęs 180 liudytojų, nusprendė, kad mergina visą šią istoriją išsigalvojo. Atsirado liudytojų, kurie tariamo pagrobimo metu matė Tavaną diskotekoje, atsirado net tokių, kurie matė, kaip juodukė pati lindo į šiukšlių maišą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tardytojai nustatė, kad tokia apgaule mergina pabandė apgauti savo griežtą patėvį Ralfą Kingą. Jis 1970-aisiais buvo nuteistas septynių metų nelaisvės bausme už savo pirmos žmonos nužudymą ir buvo labai griežtas savo antrajai žmonai ir jos dukrai. Paaiškėjo ir pareigūno Gario Kristo savižudybės priežastis. Jis nusižudė dėl nelaimingos meilės, o ne dėl baimės, kad bus išaiškintas kaip žagintojas.

Teismas, išteisinęs prokurorą, už šmeižtą priteisė T. Brouli sumokėti pareigūnui 185 000 dolerių. Tačiau ji nesutiko su tokiu sprendimu, vis bylinėjosi ir iki šiol pinigų nemokėjo. Dabar antstoliai suskaičiavo, kad bauda išaugo iki 430 000 dolerių ir ėmėsi pinigų išskaičiavimo. Deja, tas apkaltinimas, kad ir buvo melagingas, tačiau sugriovė Stiveno Pagoneso gyvenimą. Jis ne tik buvo priverstas išeiti iš prokuratūros, bet ir išsiskyrė su žmona. O vėliau daugiau kaip du dešimtmečius skyrė tam, kad priverstų Tavaną prisipažinti melavus. Buvęs prokuroras netgi žadėjo atsisakyti tų, jam priteistų pinigų, jei Tavana tai viešai padarys. Tačiau moteris tvirtai laikosi savo – ji teigia, kad buvo nuskriausta. Teismas už šmeižtą buvo nuteisęs ir vieną advokatą, ir kelis liudytojus, tačiau jie savo baudas sumokėjo.

REKLAMA

T. Brouli gyvena Ričmonde ir augina dukrą. Savo tikrąją pavardę jį slėpė ir vadinosi Tavana Tomson arba Tavana Gutjeres. Tačiau dabar JAV spauda, antstoliams išskaičiavus baudą, vėl prisiminė tą istoriją.

S. Pagonesas yra įkūręs privačių seklių biurą, taip pat dar ir advokatauja. Jis vėl vedė ir augina tris dukras ir sūnų.

Vyrai – kaip kojinės

Moterų ar merginų, apkaltinančių vyrus tuo ko nebuvo, užtektinai visame pasaulyje. Štai šiemet Karališkasis Soutamptono miesto teismas 22-ejų metų britę Elizabeta Džauns nuteisė kalėti 16 mėnesių už tai, kad per devynerius metus ji 11 kartų pamelavo, jog ją išprievartavo. Policijos atstovų teigimu, moteris vyrus apkaltindavo todėl, kad šie jai nusibosdavo.

REKLAMA

Ir nors pareigūnai žinojo, kad Elizabeta yra pataloginė melagė, jie jos pareiškimų nepalikdavo nenagrinėtų. Paskutinė moters auka buvo sulaikyta ir tardoma devynias valandas. Ir tik peržiūrėjus namo, kuriame, pasak Elizabetos, ji buvo išprievartauta, vaizdo įrašus, pareigūnai išsiaiškino, jog britė meluoja ir kaltinamasis buvo paleistas. Savo draugą Elizabeta išprievartavimu apkaltino dėl to, nes šis jai ėmė nebepatikti.

Soutamptono mieste gyvenanti moteris dėl išprievartavimo pirmą kartą į policiją kreipėsi dar 13-os. Tarp 2005-ųjų ir 2007-ųjų britė dar aštuonis kartus melavo, jog ja pasinaudojo vaikinai. Tik 2009-iais už melagingus parodymus moteris buvo nubausta – jai buvo skirtas 10 mėnesių namų areštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą skaitydamas nuosprendį teisėjas Dervinas Houpas pažymėjo, jog nuolat melagingus parodymus teikiantis asmuo turi būti nubaustas, nes jis ne tik apsunkina pareigūnų darbą, bet ir priverčia savo aukas išgyventi siaubingas emocijas, taip pat žemina teisingumo sistemą.

Nuvylė seksas

Dar įžūlesnė nei Elizabeta Džauns pasirodė jos tautietė iš Notingemo Rouzi Dod (20 m.). Karališkasis šio miesto teismas pripažino ją kalta melavus ir skyrė kalėti 9 mėnesius.

Nuteistoji bandė apkalbėti tris vyrus, su kuriais ji surengė sekso orgiją. Ji apkaltino juos išžaginimu. Kaip vėliau paaiškėjo, mergina užpyko dėl to, kad nepatyrė laukto malonumo. Jos aukomis tapo 21, 23 ir 25 metų vyrai. Po R. Dod pareiškimo trijulė buvo areštuota, jiems pateiktas kaltinimas grupiniu išžaginimu. Jaunuoliai prabuvo areštinėje 50 valandų, o po to buvo išleisti pagal užstatą. Vyrai nesigynė ir sakė, kad jie po bendrų išgertuvių tikrai santykiavo su Rouzi, tačiau grupiniu seksu jie užsiėmė bendru susitarimu.

REKLAMA

Akistatos metu Rouzi prisipažino, kad melavo policininkams. Idėja apšmeižti išgertuvių draugus kilo po to, kai ji nusivylė grupiniu seksu. „Laikas, kurį mūsų pareigūnai sugaišo aiškindamiesi išgalvotą nusikaltimą, galėjo būti panaudotas efektingiau. Juk tuo metu kažkam tikrai reikėjo mūsų pagalbos, bet mes negalėjom suteikti ją laiku“, – sakė tardymo skyriaus konsteblė Džina Farel.

Lūžo stuburas

O Maskvoje dėl išžaginimo sulaikytas uzbekistanietis per tardymą, norėdamas nusižudyti, šoko iš trečiojo aukšto pro langą ir susilaužė stuburą. Tuomet ir paaiškėjo, kad devyniolikmetė, atvažiavusi į sostinę iš Tvėrės, apšmeižė savo sugulovą.

REKLAMA

Į Maskvą ją pasikvietė internete susirastas draugas. Daug negalvodama mergina atvažiavo užkariausti sostinės. Naivi mergaitė iš provincijos tikėjosi, kad jos internetinis pažįstamas tuoj pat pasiūlys jai ranką ir širdį. Tačiau vyrukui tereikėjo tik kūno. Nusivylusi mergina bandė surasti tai, dėl ko atvažiavo. Į akį krito atvykėlis iš Uzbekistano. Jau po pirmosios pažinties dienos mergina atsidūrė jo lovoje, tačiau ir šis vyras neturėjo jokio noro susaistyti save vedybiniais ryšiais. Prabudusi ryte mergina nusivylė sutiktais vyrais ir apsirengusi nudrožė tiesiai į policiją, kur pareiškė, kad buvo išžaginta.

„Akistatos“ inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų