REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiausiai 12 tarptautinio džihadistų tinklo „al Qaeda“ narių buvo nukauti per bepiločių lėktuvų atsakas, surengtas per vieną parą, Jungtinėms Valstijoms intensyvinant smūgius prieš kovotojus, siejamus su neseniai paskelbtu tarptautiniu perspėjimu dėl potencialių teroro atakų.

REKLAMA
REKLAMA

Vašingtonas taip pat evakavo visus savo nebūtinus darbuotojus iš savo konsulato Pakistano mieste Lahore, šį sprendimą aiškindamas „specifinėmis grėsmėmis“.

REKLAMA

Dienraštis „The Wall Street Journal“ citavo vieną neįvardytą JAV pareigūną, kuris sakė, kad Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP) vadovas Nasseras al Wuhayshi (Naseras Vuhaišis) buvo visame pasaulyje paskelbtą perspėjimą išprovokavusio sąmokslo sumanytojas.

Ankstesniuose pranešimuose buvo nurodoma, kad N.al Wuhayshi gavo įsakymą surengti tą puolimą iš „al Qaeda“ aukščiausiojo lyderio Aymano al Zawahiri (Aimano Zavahirio).

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau JAV pareigūnas sakė, kad perimti kontaktai rodo, jog A.al Zawahiri tik patvirtino operaciją, kuri buvo suplanuota Jemene.

Pasak Jemeno pareigūnų, N.al Wuhayshi grupuotė planavo pulti vieną Vakarų šalių valdomą naftos terminalą ir vieną uostamiestį.

JAV pareigūnai neįvardijo numanomų taikinių, tačiau anksčiau uždarė 19 Amerikos ambasadų ir konsulatų bent iki šios savaitės pabaigos.

Vienas JAV ambasados Islamabade atstovas sakė, kad nebūtinų darbuotojų evakuacija Lahore nesisijusi su perspėjimu, kuris paskatino uždaryti ambasadas ir konsulatus Vidurio Rytuose ir Šiaurės Afrikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo liepos 28 dienos per aštuonis bepiločių lėktuvų smūgius Jemene žuvo iš viso 36 žmonės.

Tokius orlaivius tame regione naudoja tik Jungtinės Valstijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų