REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rutgerso universitete (JAV) atliekami tyrimai liudija, kad geriausias būdas palaikyti tinkamą smegenų tonusą – anaiptol ne sudoku gavosūkių ar kryžiažodžių sprendimas, skelbia britų dienraštis „Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Šio universiteto profesoriaus Barry Komisaruko teigimu, skaitymas, užsienio kalbų mokymasis, galvosūkiai ar šachmatai gerai treniruoja smegenis, tačiau tie, kurie nori, kad šis gyvybinės svarbos organas neatrofuotųsi, kaip paprastai atsitinka su nenaudojamais raumenimis, turėtų stengtis dažniau aktyvuoti iškart visas smegenų sritis. O tai vyksta patiriant orgazmą, sakoma pranešime.

REKLAMA

„Orgazmo akimirką į smegenis priplūsta neįtikėtinai daug kraujo. Manau, kad tai nieko blogo. Į galvos smegenis sunešamos visos maistingosios medžiagos ir deguonis“, – aiškina profesorius. Pasak jo, proto lavinimo pratimai, tokie kaip galvosūkių sprendimas, stimuliuoja smegenų veiklą, tačiau tik atskirose jų srityse. Tuo tarpu orgazmas teigiamai veikia visus galvos smegenų audinius.

„Mes praktiškai nieko nežinome apie malonumą. Svarbu suprasti, kaip smegenys jį produkuoja“, – sako mokslininkas. Neurologo teigimu, tai gali padėti gydant depresiją, nerimą, narkomaniją, malšinti skausmą. Jis taip pat tyrinėja prielaidą, kad orgazmas gali būti priemonė nuo organizmo senėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Profesorius Komisarukas orgazmo fenomeną tiria nuo 1982 metų. Eksperimentus su laboratorinėmis žiurkėmis jis pradėjo dar 7-ąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį. Mokslininkas nustatė, kad intensyvus orgazmo jausmas blokuoja skausmą, ir daro prielaidą, kad toks pat organizmo mechanizmas įsijungia gimdymo metu, kad būtų sumažinti gimdymo skaumai.

Mokslininkas taip pat tyrė paralyžiuotas moteris, kurių stuburas buvo pažeistas kulkų. „Gydytojai joms sakė, kad jos negalės nieko jausti, ir jos jau buvo atsisveikinusios su savo lytiniu gyvenimu“, – pasakojo profesorius. Tačiau jis aptiko nervą, kuris perdavinėjo pojūčius į jų smegenis, ir laboratorinėmis sąlygomis šios moterys vėl ėmė išgyventi orgazmą, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su kolegomis tirdamas moteris, kurios sugebėdavo sukelti sau orgazmą vien tik mintimis, profesorius sudarė „sensorinių kelių“ iš vaginos į smegenis žemėlapį. Taip pirmą kartą pavyko nustatyti, kurioje moterų galvos smegenų dalyje vyksta orgazmas, rašo „Times“.

Kai B. Komisarukas nusprendė imtis tirti moterų orgazmą, iš pradžių jo kolegos neuromokslininkai griežtai užprotestavo: esą tai jų institutui užtrauks skandalingą repuaciją. Tačiau instituto direktorius jį palaikė, ir dabar Rutgerso universitetas tarp specialistų garsėja kaip antroji vieta mokslo pasaulyje (kartu su Nyderlandais), kurioje stengiamasi įminti orgazmo fenomeno paslaptis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų