REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Linkuviečiai iš Ryto gatvės skambino į redakciją, prašydami pagalbos: „Dūstame nuo dulkių. Nutiesus vandentiekį, žadėjo atstatyti gatvės dangą, o dabar užpylė smėliu ir paliko“. Gyventojai skundėsi esą apgaudinėjami valdžios.

Atsimušė kaip į sieną

Pirmadienio vidudienį Linkuvoje visos Ryto gatvės gyventojai išėję iš savo kiemų laukė „Pakruojo krašto“ žurnalisto.

Nepaisydami pro šalį važiuojančių keliamų dulkių nuo naujosios gatvės dangos, metę kasdienius darbus namuose.

„Mums žadėjo, kai nuties vandentiekį, gatvės dangą atstatys kokia buvusi, – savo bėdas dėstė linkuviečiai. – Buvo suvažinėta skalda, kietas paviršius, taip nedulkėjo, kaip dabar tas smėlis“, – vienas per kitą skundėsi laikraščio skaitytojai. – Dulkės graužia akis, negalime praverti langų, vaikų išleisti į kiemą. Gatvėje yra keli nevaikštantys ligoniai, neįmanoma net kambarių vėdinti“.

Kalbantis su gyventojais pro šalį pravažiuoja mašina, kuriam laikui sukeldama tirštą smėlio dulkių uždangą. Ji kurį laiką tvyro ore, po to nusėda pasklidusi gyventojų kiemuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Visur kreipėmės pagalbos, bet niekas nepadeda. Kelininkai mums aiškina, kad darbus jau baigė, gatvės danga atstatyta. Bet kaip atstatyta, jei mašinos smėlyje klimpsta, o kasdienis volavimas jokios naudos neduoda – pravažiavo mašina ir vėl įspaustos giliausios provėžos“, – vienas kitą papildydami kalbėjo žmonės.

REKLAMA

Gyventojai skundėsi, kad po gatvės dangos vadinamojo atstatymo tapo nebeįmanoma važiuoti net dviračiu.

„Vakar kaimynė nukrito nuo dviračio, nes jis paprasčiausiai smėlyje įklimpo. Moteris vos nesusižalojo“, – pasakojo būrys įvairaus amžiaus gatvės gyventojų.

„Nuomonės neklausia“

Žmonės sakė, jog jau seniai rašo raštus į seniūniją, Savivaldybę prašydami gatvę išasfaltuoti, tačiau į jų prašymus nėra atsižvelgiama.

„Būtume likę ir be vandentiekio. Gerai, kad vienas kaimynas sužinojo, jog esame išbraukti iš projekto. Buvo laiku susigriebta, vandentiekį išsikovojom“, – kalbėjo garbaus amžiaus linkuvietis.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkusieji palaikydami kaimyną sakė, jog su jais valdžia nėra derinusi, ar aptarinėjusi kokių gatvių remontui bus skiriama lėšų, kokias gatves reikėtų asfaltuoti pirmiausiai.

„Su mumis niekas tokių dalykų neaptarinėja. Kiek susižinome vieni per kitus. Ir dabar miesto centre aikštė remontuojama, ruošiamasi asfaltuoti Tilto gatvę, nors ten tik vienas gyventojas, o mūsų kiek....“

„Pažiūrėkite, kokie mūsų gatvės šviestuvai, – į styrančius strypus šviestuvams ant stulpų rodė susirinkusieji. – Rudenį ir žiemą mūsų vaikai į mokyklą patamsiu klampoja, o ar kam rūpi, jog jiems nesaugu? Surenka lėšas festivaliams, praūžti, geriau miestą susitvarkytume“, – vienas per kitą savo nuomonę reiškė linkuviečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelininkai papils skaldos

Gatvių dangos atnaujinimo projektą, po vandentvarkos tinklų tiesimo Linkuvoje, vykdo „Pakruojo vandentiekis“. Darbus atlieka VĮ Šiaulių regiono kelių Pakruojo kelių tarnyba.

Šios tarnybos viršininkas Vytautas Brobaitis, redakcijos paklaustas apie Ryto gatvės dangos atkūrimą ir išgirdęs, jog šioji tik pablogino žmonėms gyvenimą, aplinką teršia dulkėmis, „Pakruojo kraštui“ pažadėjo:

„Jau kitą, o jei spėsime, dar ir šią savaitę iš savo nuostolių rezervo atvešime skaldos. Nors pagal projektą šioje gatvėje numatyta tik žvyro danga. Ji dabar tokia ir yra“.

V. Brobaitis pripažino, kad iš tiesų žvyras esąs smulkus, o dėl sausros – visiškai nekietėja, nors ir kasdien yra slegiamas volu.

REKLAMA

Asfalto prašo nuo 1998-ųjų

Linkuvos seniūnė Kazimiera Bacevičienė sako, kad Ryto gatvės gyventojai nuo 1998 metų rašo prašymus su visų gyventojų parašais dėl gatvės asfaltavimo.

„Rudenį pagal gyventojų prašymus vėl kreipsiuosi į Savivaldybę dėl šios gatvės asfaltavimo. Jei tik būtų pinigų... Paprastai yra atsižvelgiama į gyventojų pateiktus prašymus ir jų kiekį gatvėje, eismo intensyvumą“, – apie gatvių asfaltavimo prioritetų nustatymą aiškino seniūnė.

„Jei kitamet būtų lėšų mieto gatvės asfaltuoti, pirmučiausiai yra numatytos Ryto ir J. Paukštelio gatvės“, – patikino seniūnė, pabrėždama, kad Tilto gatvės asfaltuoti nesiruošiama, o tik yra tvarkomos miesto aikštės prieigos, esančios prie turgelio.

Janina VANSAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų