REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūros komisiją su prašymu įvertinti partijos “Tvarka ir teisingumas” frakcijos Seime vadovo Petro Gražulio elgesio Vilniuje vykusių eitynių “Už lygybę” metu.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai mano, kad P. Gražulis liepos 27 dieną vykusio renginio metu pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodeksą, nesilaikė šio kodekso 4 straipsnyje įtvirtintų pagarbos žmogui ir valstybei, padorumo ir pavyzdingumo principų. Savo elgesiu viešoje erdvėje jis sąmoningai pasirinko netinkamas išraiškos priemones savo nepasitenkinimui seksualinių mažumų atžvilgiu išreikšti, ko pasekoje pažeidė viešąją tvarką, menkino, įžeidinėjo ir šmeižė policijos pareigūnus, priešinosi pareigūnams ir nevykdė jų teisėtų reikalavimų.

REKLAMA

“Petro Gražulio veiksmai panaudojant prieš pareigūnus smurtą rodo nepagarbą policijai, skatina kitus asmenis nesiskaityti su teisėtais pareigūnų nurodymais ir yra nesuderinami su Seimo nario statusu”, - teigiame NPPSS kreipimesi.

Statutinius pareigūnus atstovaujančios profesinės sąjungos ragina Seimo Etikos ir procedūrų komisiją apsvarstyti tokį pono Gražulio elgesį ir įvertinti, ar toks jo elgesys nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintų valstybės politiko elgesio principų (pagarbos žmogui ir valstybei, padorumo, pavyzdingumo).

Be to, su prašymu įvertinti frakcijos seniūno elgesį pareigūnai kreipėsi ir į partijos “Tvarka ir teisingumas” vadovą Rolandą Paksą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų