REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, rugpjūčio 8 dieną, 9 valandą vakaro Lietuvos laiku visoje Kaliningrado (Karaliaučiaus) srityje netikėtai nutrūko elektros energijos tiekimas, be šviesos liko 645 tūkstančiai žmonių, informuoja „News.ru“.

REKLAMA
REKLAMA

„ITAR-TASS“ duomenimis viena iš pagrindinių elektros atjungimo priežasčių energetikai laiko praslinkusį perkūninį frontą ir tiesioginį žaibo pataikymą į aukštos įtampos elektros tiekimo liniją Sovetsko (Tilžės) rajone, tačiau tikslioms priežastims nustatyti jau sudaryta komisija, dirbanti avarijos likvidavimo vietoje.

REKLAMA

Energetikos bendrovėje paaiškino, kad 21:05 vietos laiku įvyko dviejų aukštos įtampos linijų avarinis atjungimas, ir nors jau po 10 minučių šios linijos vėl buvo įjungtos į tinklą, Kaliningrado šiluminėje elektrinėje TEC-2 suveikė automatika, ir ši nustojo gaminti elektros energiją.

Dėl to buvo „užgesinta“ Kaliningrado srities vakarinė dalis, įskaitant ir patį Kaliningrado miestą. Be elektros liko 36 pastotės ir 645 tūkstančiai žmonių, teigia „News.ru“

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos bendrovei „Jantarenergo“ prireikė pusantros valandos srities energetinei sistemai paleisti darbui rezerviniu režimu. Elektros energija sričiai buvo tiekiama iš Lietuvos, paaiškino energetikos bendrovėje.

Rusijos Ypatingųjų situacijų ministerija pranešė, kad avarija likviduota ir elektros energijos tiekimas atnaujintas ketvirtadienį 22:31 Maskvos laiku (21:31 Lietuvos laiku).

Kaliningrdo srities gubernatorius Nikolajus Cukanovas sakė „ITAR-TASS“, kad „visos socialinės įstaigos operatyviai buvo prijungtos prie rezervinių maitinimo šaltinių, dėl ko pavyko išvengti nepageidaujamų pasekmių“. Jo manymu, „kokių nors rimtų ekonominių pasekmių avarinis atjungimas neturės, kadangi vakare visos įmonės nedirba“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų