REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Regis, ilgai trunkantį gydytojų ginčą dėl palankiausio kūdikiui pradėti „seksualinės taktikos“ modelio užbaigė australas, praneša „New Scientist“.

REKLAMA
REKLAMA

Sidnėjaus nevaisingumo gydymo klinikos gydytojas Davidas Greeningas paskelbė savo tyrimų rezultatus, kurie atskleidė, kas buvo teisūs – ar tie, kurie manė, kad reikėtų mylėtis kiekvieną dieną, ar siūliusieji daryti kelių dienų pertraukas.

REKLAMA

118 gydytojo tirtų vyrų, kurių spermos kokybė svyravo nuo blogos iki puikios, buvo prašomi ejakuliuoti kiekvieną dieną. Jų spermos pavyzdžiai buvo renkami visą savaitę. Ištyrus juos buvo nustatyta, kad po dažnesnių ejakuliacijų spermos kokybė pagerėja, nes joje būna mažiau pažeistos DNR.

Nors dažniau mylintis sumažėdavo spermos kiekis ir koncentracija, užtat, D. Greeningo teigimu, padidėdavo spermatozoidų judrumas.

Beje, gydytojai yra nustatę, kad jų judrumą galima padidinti ir kitais būdais – pavyzdžiui, išgėrus puodelį kavos ar pavarčius suaugusiems skirtą žurnalo puslapius, kuriame vaizduojama viena moteris ir keli vyrai, pastebi „New Scientist“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų