REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar šių metų rudenį bus atstatyti pirmojo nepriklausomos Lietuvos prezidento Antano Smetonos Užugirio dvaro sodybos rūmai ir šalia esantis kumetynas. Tikimasi, kad kitais metais, minint 140-ąsias A. Smetonos gimimo metines, svečiai jau galės susirinkti į atnaujintą Užugirio kiemą.

REKLAMA
REKLAMA

„Puoselėjame viltį atstatyti ir pritaikyti turizmo reikmėms prezidento A. Smetonos vasaros rezidenciją. Labai džiaugiamės, kad šių metų rudenį bus baigti pirmojo etapo darbai, kurių metu bus atstatytas pagrindinis rezidencijos pastatas ir greta esantis kumetynas. [...]

REKLAMA

Mes labai tikimės, kad artėjant Lietuvos valstybingumo šimtmečiui – 2018 m. – visas tas [pastatų] kompleksas, esantis 80 hektarų teritorijoje, bus gražesnis, pritaikytas, o kitais metais, švenčiant A. Smetonos 140 metų jubiliejų, galėsime visus pakviesti į atnaujintą Užugirio kiemą“, – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kalbėjo Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Rolandas Janickas.

Užulėnio (Užugirio) dvaro sodybą sudaro 34 statiniai.

Anksčiau (XVIII–XIX a.) dvaro teritorija priklausė Radviloms. Užulėnis – Lietuvos prezidento A. Smetonos (1874–1944 ) tėviškė. Įvairūs valstybės veikėjai iš valdininkų ir verslininkų surinkę lėšų 1938 m. Užulėnyje nupirko ūkį, pastatė rūmus ir padovanojo A. Smetonai jo 60-mečio proga.

Rūmai buvo pastatydinti šalia Lėno ežero. Šalia jų buvo įkurtas nedidelis mišraus stiliaus parkas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų