REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienuolikmetė iš Northamptono gali būti paskelbta protingiausia tokio amžiaus brite po to, kai Mensa teste surinko maksimalų taškų skaičių, informuoja northamptonchron.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Dallingtone gyvenanti Cerys Cooksammy-Parnell užregistravo 162 balams lygų IQ – didesnį nei Billo Gateso, Alberto Einšteino ir Stepheno Hawkingo. Mergaitė teste taip pat surinko net 20 balų daugiau nei jos tėtis Deanas, kuris taip pat priklauso Mensa (IQ 142).

REKLAMA

Pasak Cerys, jos tikslas laikant egzaminą buvo surinkti daugiau taškų nei tėtis, bet nesitikėjo taip stipriai jį pralenkti. Ateityje ji norėtų dirbti finansų srityje.

„Dabar su draugais intelektualiomis temomis diskutuojame labai mažai. Be to, vertinant asmenį svarbu ne tik jo ar jos IQ. Galbūt kaip man bus daugiau nei 20 metų mano IQ bus man naudingas. Šiuo metu as labiausiai domiuose mada, smagiu laiko praleidimu ir gerais pažymiais mokykloje. Ateityje norėčiau dirbti finansų srityje, banke, o vieną dieną galbūt net tapti Anglijos banko valdytoja“, – idėjas apie dabartį ir ateitį pasakojo Cerys.D. Parnellis pasakojo, kad jo dukra yra tokia pat kaip ir kiti vienuolikmečiai – jis nepastebėjęs nei manijos knygoms, nei išimtinio susidomėjimo mokslais.

Vaikystėje Cerys labai greitai išmoko skaityti – darželio mokytoja jai leisdavo skaityti kitiems vaikams.

Cerys priklauso 0,004 procento žmonių, kurie kada nors yra surinkę 162 balus Mensa teste.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų