REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 žmonių su keisčiausiomis ligomis

Nuo manančio, kad yra negyvas, iki moters su dviem vaginom

Portalas oddee.com pateikia dešimties keisčiausių, retų, stulbinamų ligų ir sutrikimų sąrašą. Nuo žmogaus, kuris yra įsitikinęs, kad jis yra negyvas, iki moters su dviem vaginom ir vietoje plaukų augančiais nagais.

Portalas oddee.com pateikia dešimties keisčiausių, retų, stulbinamų ligų ir sutrikimų sąrašą. Nuo žmogaus, kuris yra įsitikinęs, kad jis yra negyvas, iki moters su dviem vaginom ir vietoje plaukų augančiais nagais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8-metis, žinomas kaip „žmogus-žuvis“

8 metų amžiaus Pan Xianhangas naktimis beveik nemiega. Vietinių gyventojų „žmogumi-žuvimi“ vadinamas berniukas iš Kinijos, nuo galvos iki kojų yra padengtas tvirtais, niežtinčiais žvynais.

REKLAMA

Pan Xianhangui iš karto po gimimo diagnozuota reta genetinė liga ichtiozė, kuri visą berniuko gyvenimą pavertė nuolatine kovą su skausmu, karščiu ir niežuliu. Jo odos anomalijos pakeitė jo akių, nosies, burnos, ausų formą, apribojo jo kojų ir rankų judėjimą.

Moteris, kuri pasaulį mato aukštyn kojomis

Bojana Danilovic turi unikalią pasaulėžiūrą. Tiesiogine to žodžio prasme. Dėl reto sutrikimo ji viską mato aukštyn kojomis. 28 metų serbė darbe naudoja specialiai apsukta monitorių, o namuose – aukštyn kojomis pastatytą televizorių, kad atsipalaiduotų.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai iš Harvardo universiteto ir Masačiusetso technologijų instituto padėjo vietiniams gydytojams nustatyti retą moters sutrikimą. Pasak jų, Bojana kenčia nuo neurologinio sindromo, kuris vadinamas „orientacijos erdvėje fenomenas“.

Moteris su dviem vaginom

Hazel Jones iki pat aštuoniolikos metų amžiaus kentėjo ypatingai gausias mėnesines, kol sužinojo stulbinamą diagnozę: jis turi dvi vaginas.

Pas gydytojus ji apsilankė po to, kai jos vaikinas pareiškė, kad ji yra „kitokia toje vietoje“. Dabar Hazel jau pripratusi. Tiesa, jai visada bus keista, kad ji nekaltybę turėjo prarasti du kartus – tiesiogine to žodžio prasme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras, kuris mano, kad jis negyvas

Šis pacientas turi dar vieną retą sutrikimą – jis mano, kad yra negyvas. Britas vardu Grahamas prieš devynerius metus pabudo galvodamas, kad jis yra miręs, nors ir kvėpavo. Gydytojai jam diagnozavo Kotardo sindromą, dar žinomą kaip „Vaikštančio lavono sindromas“, nes žmonės su šiuo sutrikimu yra įsitikinę, kad jie yra „zombiai“.

Tačiau Grahamas gydytojais nepatikėjo ir toliau tvirtino, kad jos smegenys yra negyvos. Šis sutrikimas Grahamui susiformavo po ilgos ir gilios depresijos, po to, kai jis bandė nusižudyti. Įveikti šį keistą sutrikimą britui padėjo tik ilgi gydymo mėnesiai. Kotardo sindromas yra vienas rečiausių pasaulyje.

REKLAMA

Moteris, kuri turi valgyti kas 15 minučių, kad išgyventų

Daugelis mūsų kovoja su savo noru daug ir dažnai valgyti. Tačiau Lizzie Velasquez to tikrai nedaro. 21 metų amžiau moteris iš Teksaso privalo valgyti kas 15 minučių, kad išliktų gyva. Jai diagnozuotas retas sutrikimas, dėl kurio ji niekaip nepriauga svorio, nors ir valgo maždaug po 60 kartų per dieną ir gauna apie 5000-8000 kalorijų per dieną.

L. Velasquez yra viena iš vos trijų šį sutrikimą turinčių žmonių visame pasaulyje.

Žmogus, kuris iš pradžių buvo liliputas, o vėliau tapo milžinas

Adamas Raineris gimė Austrijoje 1899 metais. Kai jam buvo 18 metų, jo ūgis siekė vos 1,38 metro, o kai 19 – 1,43 metro. Tiesa, jau tada jo pėdos buvo neproporcingai didelės – 43 dydžio. O kai jam sukako 21-eri, jis jau turėjo nešioti net 53 dydžio batus.

REKLAMA

Nors jo pėdos ir toliau augo, pats A. Raineris buvo daugmaž to paties ūgio. Būtent tada pradėjo dėtis keisti dalykai – jis staiga pradėjo labai sparčiai augti. Iki savo 32 gimtadienio jis pasiekė 2,18 metro ūgį.

Po medicininių tyrimų paaiškėjo, kad jis turi auglį savo posmegeninėje liaukoje, kuris ne tik paaiškino jo keistą augimą, bet ir dalinį aklumą. Dėl auglio posmegeninė liauka pradėjo gaminti nežmoniškai daug hormonų. 1930 metais gydytojai pabandė išspręsti problemą pašalindami auglį, bet A. Raineris ir toliau augo, nors ir kiek lėčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per paskutinius 19 savo gyvenimo metų austras ir toliau augo. 1950 metais jis mirė, būdamas 51 metų amžiaus ir 2,34 metro ūgio.

Seniausiai atrodanti paauglė

Hayley Okines paauglystėje buvo pasakyta, kad ji negyvens ilgiau, nei 13 metų. Retas sutrikimas, kuris buvo diagnozuotas mergaitei, pasireiškia tuo, kad vaikas visiškai pasensta, dar nepasiekęs paauglystės. Tačiau Hayley pasiekė 14 gimtadienį, per kurį išleido autobiografiją.

Moteris, verkianti kruvinomis ašaromis

Čilėje gydytojai liko visiškai apstulbę, kai gavo pacientę, kuri verkia kruvinomis ašaromis. 20-metei Yaritzai Oliva du kartus per dieną iš akių bėga kraujas. Bėgant kraujui, ji jaučia deginimą, kurį apibūdina kaip „nenusakomą“. Gydytojai kol kas vis dar negali pateikti oficialios diagnozės.

REKLAMA

Realūs „Benjaminai Buttonai“

Siaubinga amžių aukštyn kojomis apverčianti liga vidutinio amžiaus brolius nubloškė atgal į vaikystę. 42 metų Michaelas Clarkas tapo benamiu ir dabar elgiasi tarsi 10-metis. Jo 39 metų amžiaus brolis Matthew prarado darbą, nes pradėjo elgtis kaip visiškai mažametis berniukas, nepaisant to, kad turi 19 metų amžiaus dukrą.

Jų tragiška istorija primena Brado Pitto personažą filme „Keista Bendžamino Batono istorija“, kurioje jis, bėgant laikui, tampa vis jaunesnis.

Nagai vietoje plaukų

Kas jei nežinoma liga kainuotų jums viską? Taip nutiko amerikiečių moteriai, dėl kurios sveikatos gydytojai suka galvas jau trejus metus. Visiška medicininė mistika, kuri yra sunkiai suvokiama. Dar neseniai Shanyna Isom sėkmingai studijavo universitete, tačiau dabar jai reikia pagalbos, kad galėtų išlipti iš lovos.

REKLAMA

Šis košmaras prasidėjo 2009 metais, kai Sh. Isom prasidėjo alerginė reakcija po steroidų vartojimų, kuriuos jai paskyrė po astmos priepuolio. Po kelių mėnesių ją pradėjo naikinti nežinoma odos liga.

Gydytojai nustatė, kad jos kūnas pradėjo gaminti 12 kartų daugiau odos ląstelių, nei yra reikalinga. Vietoje plaukų jai pradėjo augti nagai.

Gydytojai sugeba tik iš dalies suvaldyti šiuos simptomus, tačiau nesugeba jų įveikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų