REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ambasadorius svarbiu pasiekimu ketvirtadienį pavadino Rusijos sprendimą mėnesiui nukelti reikalavimų vežėjams sugriežtinimą, ir pranešė, kad jau šį mėnesį šis klausimas bus aptartas Jungtinėse Tautose.

Lietuvos ambasadorius svarbiu pasiekimu ketvirtadienį pavadino Rusijos sprendimą mėnesiui nukelti reikalavimų vežėjams sugriežtinimą, ir pranešė, kad jau šį mėnesį šis klausimas bus aptartas Jungtinėse Tautose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Pasiekimas yra tai, kad sprendimas yra atidėtas mėnesiui. Tai nereiškia, kad mūšis yra laimėtas, bet tai reiškia, kad turime papildomo laiko diskusijai", - BNS sakė ambasadorius Albinas Zananavičius, dirbantis Lietuvos atstovybėje prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje.

REKLAMA

Ambasadoriaus teigimu, Lietuvos diplomatai toliau sieks, kad papildomų garantijų iš vežėjų nebūtų reikalaujama.

"Svarbiausia, kad per šį mėnesį prasidės diskusija. Iki šiol tai buvo vienašalis Rusijos sprendimas - paskelbta muitinės tinklalapyje, kad jie pradės taikyti naujas priemones, ir viskas. Diplomatiniais veiksmais tiek Vilniuje, tiek Briuselyje, tiek Ženevoje pasiekėme, kad dialogas prasidės", - teigė jis.

"Labai didelę bėdą bent jau atidėjome mėnesiui ir turime mesti dar didesnes pajėgas, kad diskusijoje su Rusija, kuri dabar jau turės dalyvauti, rastume sprendimą, kuris leistų pratęsti TIR konvencijos galiojimą ir Rusija rastų būdų, kaip tų papildomų garantijų iš vežėjų nebereikalauti", - kalbėjo ambasadorius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A.Zananavičiaus, naujus Rusijos reikalavimus ketinama aptarti rugpjūčio 27 dieną įvyksiančiame TIR konvencijos administracinės tarybos posėdyje.

Jo teigimu, Rusijos sprendimą sukritikavo tiek Europos Komisijos, tiek Jungtinių Tautų, tiek ES valstybių narių atstovai.

Diplomato teigimu, nauji reikalavimai reikštų papildomus ekonominius kaštus Lietuvos vežėjams, kurie kasmet panaudoja apie 200 tūkst. TIR knygelių. Be to, pasak ambasadoriaus, Rusijos žingsnis žlugo visą TIR sistemą.

"TIR konvencija sako, kad jeigu yra vežama su TIR garantijomis, muitinė nebegali reikalauti papildomų garantijų. Kalba buvo apie pačios TIR konvencijos ateities klausimą", - BNS sakė A.Zananavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos federalinė muitinė ketvirtadienį pranešė, kad mėnesiui iki rugsėjo 14 dienos atidėjo reikalavimų TIR knygeles turintiems vežėjams sugriežtinimą.

"Užsienio investicijų konsultacinės tarybos narių, Europos verslo asociacijos, Europos Sąjungos atstovybės Rusijoje prašymu mėnesiui, iki 2013 metų rugsėjo 14 dienos atidėtas tranzito užtikrinimo pagal TIR knygeles priemonių įvedimas", - teigiama Rusijos federalinės muitinės pranešime.

Pranešime pažymima, jog šio sprendimo tikslas - suteikti prekių savininkams ir vežėjams daugiau laiko pasiruošti naujovei, o Tarptautinių vežėjų asociacijai per šį laiką išspręsti nesutarimus su Rusijos muitine.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų