REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinė teismų administracija ir Vilniaus miesto apylinkės teismas kartu su Lietuvos teisininkų draugijos Jaunųjų teisininkų skyriumi kviečia vyresnio amžiaus žmones įgyti teisės žinių „Petro Leono akademijoje“. Tai – iki 2014 metų pavasario truksiantis nemokamų paskaitų ciklas, skirtas teisinio išsilavinimo neturintiems vyresniems nei 45-eri metai žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis mūsų, kaip projekto partnerio, siekis – teisiškai šviesti visuomenę, padėti piliečiams suprasti teismų sprendimus, procesą, užtikrinti, kad visi galėtų ir mokėtų ginti savo teises, – sako Nacionalinės teismų administracijos direktoriaus pavaduotoja, atliekanti direktoriaus funkcijas Reda Molienė. – Dalyvaudami tokio pobūdžio projektuose, teisėjai gali betarpiškai megzti dialogą su visuomene, išklausyti, patarti, atsakyti į rūpimus klausimus. Brandaus amžiaus auditorija yra labai žingeidi, visada turinti daug klausimų ir sąžiningai pasiruošusi paskaitoms, todėl tokie susitikimai teikia abipusę naudą“.

REKLAMA

Projekto „Petro Leono akademija“ paskaitos prasideda jau spalio mėnesį. Su civilinės teisės pagrindais projekto dalyvius supažindins Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Loreta Braždienė. Baudžiamąją teisę ir baudžiamojo proceso aspektus dėstys teisėjas Alenas Piesliakas.

Teisėjai paskaitų dalyvius supažindins su teoriniais aspektais ir pasidalins savo praktine patirtimi apie civilinius teisinius santykius, sandorius (pirkimą–pardavimą, nuomą, dovanojimą), šeimos teisinius santykius (paveldėjimą, globą ir rūpybą). Baudžiamosios teisės ir baudžiamojo proceso paskaitoje bus kalbama apie baudžiamąją atsakomybę ir bausmę, dažniausiai pasitaikančias veikas: vagystes, plėšimus, sukčiavimus ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat paskaitų dalyviai susipažins su konstitucinės, administracinės teisės pagrindais, įgis žinių Europos Sąjungos ir tarptautinės teisės srityse. Išklausę vienerių metų studijų programą, visi dalyvavusieji gaus ,,Petro Leono akademijos“ baigimo pažymėjimą.

Registracija į „Petro Leono akademiją“ vyks iki rugsėjo vidurio el. paštu: [email protected]

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų