REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne mažiau nei “Karklė Live Music Beach” festivalininkų aktyvumas organizatorius džiugina tai, kad šiemet muzikos rojus ant jūros kranto pražys ryškiausiomis pramogų spalvomis. Reginių gurmanai, aktyvaus gyvenimo būdo propaguotojai, žaliųjų idėjų fanai, pakvaišę adrenalino ieškotojai, originalių pirkinių medžiotojai ir net patys mažiausi festivalio „hipiai“ – rugpjūčio 15-18 dienomis kiekvienas ras kažką sau.

Ne mažiau nei “Karklė Live Music Beach” festivalininkų aktyvumas organizatorius džiugina tai, kad šiemet muzikos rojus ant jūros kranto pražys ryškiausiomis pramogų spalvomis. Reginių gurmanai, aktyvaus gyvenimo būdo propaguotojai, žaliųjų idėjų fanai, pakvaišę adrenalino ieškotojai, originalių pirkinių medžiotojai ir net patys mažiausi festivalio „hipiai“ – rugpjūčio 15-18 dienomis kiekvienas ras kažką sau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Karklė Live Music Beach“ bilietų pardavimai jau seniai aplenkė kitus festivalius „Tiketoje“ ir tik retkarčiais užleidžia lyderio pozicijas krepšiniui. „Stipriausias lietuviškas line-up’as, ryškiai spindinčios užsienio žvaigždės, tarp kurių - ir„Leningrad“ pasirodymas, kurio metu sceną drebins net 17 muzikantų vienu metu, 9 teatrai, įskaitant Oskaro Koršunovo trupę, – programa turi ne vieną, o gausybę „vinių“, tad nenuostabu, jog šiemet esame nusiteikę suburti didžiausią festivalininkų minią“, - kalbėjo „Karklė Live Music Beach“ komandos vadas Marius Tumšys.

REKLAMA

Neišsijungiantis vidinės energijos variklis praverstų visiems, kurie ketina ošti Karklėje, nes veiksmas ne tik scenose, bet ir kitose erdvėse virs kasdien nuo ryto iki pat gilios nakties. „Pramogų bus apie 70, ši festivalio dalis, galima sakyti, tolygi muzikos svoriui. Visgi šiemet ne mažiau nei kiekybė mums buvo aktuali kokybė – siekėme viską daryti dar geriau, originaliau. Į pramogų sferą stipriai įsiliejo įvairios socialinės iniciatyvos. Vienas pavyzdžių - liberalaus jaunimo inicijuota „Baltųjų veidų ir Triukšmo akcija“, kurios metu išsitepsime veidus šviesiu moliu ir visais turimais ar vietoje pasigamintais instrumentais pasiųsme pasauliui žinutę, kad esame prieš įvairių laisvių suvaržymą.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šios iniciatyvos ketina jungtis ir Viktoras Diawara, atkreipdamas dėmesį į tai, kad jo gimtinėje Malyje menininkai šiuo metu patiria stiprų valdžios spaudimą“, - kalbėjo pramogų koordinatorius Karolis Makauskas.

Šių metų festivalio šūkio „Kurk meilę! Rask muziką! Būk laisvas“ pirmąją dalį su kaupu išpildys romantiškos „Panelės festuvės“ ant jūros kranto, kur apyrankėmis ir bučiniais galės apsimainyti visos poros, trokštančios nepaleisti savo mylimųjų iš glėbio viso „Karklė Live Music Beach“ metu, o gal ir vėliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Telefonai Karklėje tradiciškai ryšio beveik „negaudo“, tačiau bus galima puikiai išnaudoti savo išmaniųjų filmavimo ir fotografavimo funkcijas, nes Karklės erdves papuoš išties daug įspūdingų akcentų: putų šou ir 30 fantastiškų vėjo malūnų, kurie suksis prie naujosios “Beach Stage” zonos, dėmesį prikaustantis apšvietimas ir scenografija atlikėjų pasirodymų metu, ant kranto išdygsiančios smėlio skulptūros, menininkų instaliacijos.

Festivalį atidarys energingas perkusininkų ir fakyrų šou, kurio metu žinomi roko kūriniai bus „apvilkti“ metalo skambesiu ir specialia choreografija. Mados garbintojų žvilgsnius Karklėje trauks perspektyvių dizainerių kolekcijų pristatymai ir galimybė išvysti tai, ką fantazijos nestokojantys svečiai bendromis pastangomis sukurs festivalio metu.

REKLAMA

Nestigs veiksmo dangaus stichijoje: iš aukštybių ant šiuolaikinių “gėlių vaikų” galvų pabirs glėbiai žiedlapių, pasirodymą surengs parašiutininkai, laimę į Karklę neš neregėto dydžio aitvarai.

Pramogos tradiciškai neapsiribos ties pakrantės juosta: bus galima išplaukti į žvejybą jūroje ar pasimokyti, kaip gaudyti gintarą, minti vandens dviračius, kurių ratų skersmuo sieks apie pustrečio metro. Vandenį nusipurtyti bus galima latino palapinėje, kurios savo ugningu temperamentu nesudeginti bandys svečias iš Kubos, dovanosiantis net keturis koncertus.

REKLAMA

Ramesnio poilsio mėgėjams ir svajotojams – galimybė sugrįžti į vaikystę indėnų stovyklavietėje, kūrybinių atradimų kupinos menininkų dirbtuvės, naktiniai kino teatrai, hamakų zonos, joga ir taiči bei pilni plaučiai gaivaus Pajūrio regioninio parko oro. Tikėtina, kad jodas svaigins stipriau nei alus, tad bus ir specialių atrakcijų norintiems pramogauti be alkoholio. Festivalyje pilnomis saujomis semti ne tik įspūdžius, bet ir sveikatą kvies ekologinis turgelis, bus įrengta erdvė žaliavalgiams. Hipių turgelyje šurmuliuos apie 20 organizacijų ir auksarankių – čia vilios ir originalūs šiuolaikiški dirbiniai, ir galimybė išvysti „gyvus“ senuosius amatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažylių įspūdžių atsargomis irgi bus pasirūpinta. Naujovė Karklės pramogų gausybėje: vaikų zona su lėlių spektakliu, konkursais ir vėjo gaudynėmis.

Energijos perteklių bus galima palikti sporto rungtyse: Karklėje norima pasiekti naują virvės traukimo rekordą, vyks „Sportland“ krepšinio rungtynės Karklės taurei laimėti, „Pušku Pušku“ paplūdimio tinklinio ir kitos varžybos, „Klaipėda GYM“ treniruotės. Tiems, kurie geidžia „aukščiau, stipriau, beprotiškiau“ – jėgos aitvarai su „X-Pro“ profesionalais, į 18 m aukštį išsviedžianti „Kosminė katapulta“, drąsuolius išrengianti „Purvašuolynė“, galimybė stebėti BMX dviratininkų triukus.

REKLAMA

Paskutinį prakaitą išvaryti bus galima ant jūros kranto išdygsiančiose pirtyse, kurios pernai sulaukė didelių vantų mylėtojų ovacijų. Jei norėsis visoms pramogoms sutaupyti bent šiek tiek energijos, pavežėti festivalininkus atpukšės linksmasis traukinukas. „Visko išties daug – ketvirtąkart vyksiantis „Karklė Live Music Beach“ neabejotinai taps didžiausiu kultūriniu ir muzikiniu įvykiu pajūryje. Nors bilietų parduota daugiau nei 8 tūkst., jų dar yra, prie visko dar yra galimybė prisiliesti bei užsikrėsti laisve, muzika bei nepagydoma meile Karklei, kuri kasmet šaukia sugrįžti į šią stebuklingą vietą“, - kalbėjo M.Tumšys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų