REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsižvelgiant į nemokamų mobiliųjų programėlių skaičių, pastarųjų kūrėjai turi rasti kitus būdus, kaip iš jų užsidirbti, rašo qz.com.

REKLAMA
REKLAMA

Mobiliųjų programėlių rinkos vertė 2012 metais siekė 53 mlrd. JAV dolerių. Tik 11 proc. programėlių yra mokamos, prognozuojama, kad iki 2016 metų šis skaičius turėtų sumažėti iki 7 proc. Naujausioje tyrimų kompanijos „VisonMobile“ ataskaitoje atkreipiamas dėmesys, kiek daug minėtieji kūrėjai užsidirba iš šaltinių, nesusijusių su programėlių pardavimais.

REKLAMA

Pajamos, gautos iš visame pasaulyje parduotų programėlių, 2012 metais sudarė tik 8 mlrd. JAV dolerių arba 15 proc. visos mobiliųjų programėlių rinkos verttės. Iš reklamos surinkta dar 3,8 mlrd. JAV dolerių. Likusios pajamos gaunamos iš licenzijų ir pačių programėlių kūrimo. Bene didžiausias pajamas programėlių kūrėjai gauna kurdami ir vystydami programinę įrangą užsakovams. Ši veikla pernai sudarė 56 proc. visų mobiliųjų programėlių kūrėjų pajamų

Kiti pajamų šaltiniai mobiliųjų programėlių kūrėjams yra mažiau pelningi. Pavyzdžiui, pajamos gautos iš tiesiogiai parduodamų daiktų sudarė tik 2 proc. Prognozuojama, kad šiais  ir ateinančiais metais mokamų programėlių skaičius turėtų mažėti itin sparčiai. Vis dėlto mokamų mobiliųjų programėlių pardavimai turėtų išaugti nuo 11,9 mlrd. JAV dolerių šiemet iki 40 mlrd. JAV dolerių 2016 metais. Tuo tarpu pajamos gautos už programėlių gamybą pagal verslo užsakymus per tris metus turėtų išaugti iki 62,5 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų