REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kur esate įpratę vaikščioti su savo mažyliu? Galbūt dažnai ieškote naujų takų, o galbūt esate pratę prie vieno maršruto? Naujų ir įdomių vietų, kuriose patogu vaikštinėti su vaiko vežimėliu, nesudėtinga rasti įvairiuose Lietuvos miestuose. Tuo įsitikino socialinės iniciatyvos „Draugiškas mažyliui“ iniciatoriai, kurie geriausių vietų šeimyniniams pasivaikščiojimams sąrašą papildė turiningais takais Kaune, Druskininkuose bei Juodkrantėje. Kauniečiams gamtos mylėtojams, kurie neturi galimybės ilgesniam laikui išvykti iš miesto, projektas “Draugiškas mažyliui” siūlo pasivaikščiojimo taką Kauno Ąžuolyno parke. Didžiausiame visoje Europoje ąžuolyne, kuris žaliuoja mieste, gausu vaikams skirtų žaidimų erdvių bei patogių takų. Svarbiausia pasivaikščiojimo pramoga – Kauno zoologijos sodas, kuris padės mažyliui iš arčiau pažinti gamtą ir įvairius gyvūnus. Netoli miesto centro esantį Ąžuolyną lengva pasiekti automobiliu arba viešuoju transportu.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena puiki vieta pasivaikščiojimams Kaune – Laisvės alėja. Ją pasiūlyti galima kiekvienam, kuris kartu su kūdikiu nori ramiai praleisti laiką miesto centre, aplankyti muziejų ar prisėsti lauko kavinėje. Unikalioje pėsčiųjų gatvėje gausu istorinių paminklų. Pasitrinkus skirtingas maršruto alternatyvas galima apsidairyti Vytauto Didžiojo universiteto kieme arba Nemuno saloje, užsukti į Vytauto Didžiojo Karo muziejų, Nacionalinį Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejų arba susipažinti su Lėlių muziejaus eksponatais ir pradžiuginti savo vaiką Lėlių teatro spektakliu.

REKLAMA

Istorinių vietų ir gražių kraštovaizdžių mėgėjai kartu su mažyliais gali leisti laiką Kauno santakoje. Neries bei Nemuno apsuptyje sukurta jauki žalioji zona kviečia neskubėti, pasimėgauti gamta bei artimųjų draugija, o mažylių čia laukia specialios žaidimų erdvės. Taip pat rekomenduotina pasivaikščioti po Kauno pilies prieigas, apžiūrėti čia išlikusias bažnyčias. Išalkę ir pavargę visuomet galite keliauti į netoliese esančiame Kauno senamiestyje įsikūrusias kavines. Senamiestyje taip pat galėsite apžiūrėti ir miesto rotušę ar užsukti į seniausią Kaune Vytauto Didžiojo bažnyčią.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek vykstantys pailsėti į Druskininkus, tiek miesto gyventojai sutiks, jog šiame kurorte veiklos ras ir ramaus poilsio mėgėjai, ir norintys aktyviai praleisti laisvalaikį. Išsiruošus pasivaikščioti su mažyliu Nemuno krantine, pakeliui galima išmėginti ne vieną aktyvaus poilsio alternatyvą. Drąsiausi kviečiami užsukti į “One nuotykių parką”, kur pramogauti gali ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Vandens pramogų visai šeimai verta ieškoti Druskininkų vandens parke.

Ramių pasivaikščiojimų mėgėjai gali išmėginti istorinį Druskininkų taką. Šis maršrutas patiks ir mėgstantiems gamtą kadangi jį siūloma pradėti vaizdingoje Druskonio ežero pakrantėje. Pakeliui tėvai ir jų mažyliai galės apžiūrėti Druskininkų bažnyčias, miestą puošiančius skulptorių darbus, apsilankyti Druskininkų gydykloje, o išgerti puodelį kavos ir pailsėti po aktyvios dienos kviečia kurorto kavinės bei restoranai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusprendusiems atostogauti Lietuvos pajūryje “Draugiškas mažyliui” iniciatoriai siūlo ramų pasivaikščiojimą Juodkrantėje. Jaukus marių takas patiks visiems, ieškantiems ramaus poilsio kartu su šeima. Keletą kilometrų besitęsianti krantinė išsiskiria savo panorama bei turistiniais objektais. Kultūros mėgėjai kviečiami aplankyti vienintelę Europoje vėtrungių galeriją, Miniatiūrų muziejų bei maršruto pabaigoje užsukti į L. Rėzos kultūros centrą. Čia organizuojamos parodos, konferencijos bei koncertai gali sudominti ir tėvus, ir jų mažylius.

REKLAMA

„Draugiškas mažyliui“ – tai bendra socialiai atsakingų tėvų ir „Johnson & Johnson” iniciatyva, kuria siekiama atrasti ir spręsti problemas, su kuriomis viešose miesto vietose nuolat susiduria mažylių tėvai. Viena iš pirmųjų projekto iniciatyvų – interaktyvus pasivaikščiojimo takų žemėlapis, raginantis atkreipti dėmesį į pasivaikščiojimo svarbą. Tėvai yra kviečiami prisijungti prie projekto puslapio www.draugiskasmazyliui.lt ir dalintis jų pamėgtomis pasivaikščiojimo trasomis. Tėvai taip pat raginami siūlyti bei papildyti projekto kuruojamą draugiškų mažyliams restoranų sąrašą naujomis šeimų apsilankymams tinkamomis maitinimo įstaigomis visoje Lietuvoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų