REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internetu pirmą kartą buvo surengta „Ultra HD“ (4K) raiškos srautinė vaizdo transliacija, pranešė „TechRadar“. Ją surengė vaizdo paslaugų portalas „Odemax.com“, internetu į vieno kliento TV priedėlį transliavęs trumpo metražo filmą.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad 4K raiškos televizorių turintis „Odemax.com“ klientas galėjo maksimalia raiška žiūrėti pernai pristatytą trumpo metražo filmą „The Ballad of Danko Jones“. Vis labiau plintant televizoriams ir monitoriams su 4K raiškos ekranais tokių transliacijų daugės, sakoma pranešime.

REKLAMA

Kokia buvo internetu perduoto filmo medžiagos failo apimtis, neskelbiama. „Ultra HD“ raiška dar vadinama 4K, nes ji 4 kartus didesnė už HD vaizdo raišką. „Ultra HD“ raiška yra 3840 x 20160 taškų.

Visi didieji televizorių gamintojai jau siūlo modelius su 4K ekranais, tačiau jie vis dar yra itin brangūs.Tiesa, pastaruoju metu rinkoje pasirodė ir mažiau nei 1000 JAV dolerių kainuojančių „Ultra HD“ televizorių. Kadangi brangių „Ultra HD“ televizorių paklausa kol kas yra menka, nėra didelė ir jiems skirto atitinkamos raiškos turinio pasiūla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų