REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Burnoje tirpstančios Canelés iš Bordo regiono

Kanelė (pranc. Canelé) – mažas prancūziškas pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele ir itin viliojančiu drėgnu, korėtu vidumi.

Kanelė (pranc. Canelé) – mažas prancūziškas pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele ir itin viliojančiu drėgnu, korėtu vidumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kanelės gimtine laikomas pietvakarių Prancūzijos Bordo regionas. Atsiradimo legendų yra daug ir įvairių, viena jų pasakoja, kad dar XVI amžiuje, vienuolės kepdavo saldumynus (tarp jų ir kaneles) ir jais šelpdavo skurstančiuosius. Trynių vienuolės gaudavo iš vyndarių, kurie baltymus naudojo vyno gamyboje drumzlėms nusodinti, o miltų susirinkdavo uoste nuo laivų triumų, ant kurių miltų pribyrėdavo iš pažeistų maišų. Iš salų į Bordo laivai plukdydavo daug romo ir vanilės, šiuos ingredientus vienuolės puikiai pritaikė gaminant kaneles.

REKLAMA

Prancūziškas restoranas „Le Rouge“ kviečia burnoje tirpstančių pyragėlių pasigaminti patiems ir įpūsti prancūziškų vėjų į savo namų virtuvę...

Ingredientai:

0,5l pieno

žiupsnelis druskos

2 kiaušiniai

2 tryniai

3 šaukštai vanilės

2 šaukštai romo (geriau juodojo)

250g cukraus

50g sviesto

100g miltų

Sviesto – formelių patepimui

Rudojo cukraus - formelių pabarstymui

Gaminimo būdas:

1.Pirmiausia tarpusavyje sumaišome birius produktus - miltus, cukrų, druską. Į gautą masę sumušame kiaušinius ir supilame trynius, viską gerai sumaišome, kad masė taptų vientisa.

REKLAMA
REKLAMA

2.Į atskirą puodą supilame pieną, vanilės ekstraktą bei romą, pakaitiname iki užvirimo.

3.Kitame inde kaitiname sviesto kubelius kol jie išsilydo tuomet supilame į masę su miltais, dar viską gerai išmaišome.

4.Supilame gerai įkaitusį pieną (iki užvirimo) ir vėl viską gerai išmaišome.

5.Paruoštą tešlą uždengiame ir laikome bent 12val. šaldytuve, kol tešla subręsta ir šiek tiek patirštėja.

6.Praėjus nurodytam laikui tešlą išimame iš šaldytuvo ir dar kartą permaišome.

7.Įkaitiname orkaitę iki 250’C.

8.Šiek tiek patepame silikonines formeles sviestu, įberiame rudojo cukraus, formeles užpildome paruošta mase. Formelės užpildomos ne iki pat viršaus, nes kepdama tešla šiek tiek pakyla – apie 0,5 cm.

9.Pirmąsias 15 min. kaneles kepame 250’C temperatūroje, veliau karštį sumažiname iki 180’C ir kepame apie valandą.

10. Kanelėms iškepus, leidžiame jiems atvėsti apie 5 min., tuomet iš lėto išimame iš formelių.

11. Kanelės skaniausios šviežios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų