REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) pasipiktino Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pradėtu tyrimu dėl Seimo nario Petro Gražulio sulaikymo prieš eitynes „Už lygybę“. Profsąjunga vadina tai „politikų teroru“.

REKLAMA
REKLAMA

Profsąjungos pirmininko pareigas laikinai einančio Tomo Vaitkunsko antradienį išplatintame pranešime sakoma, kad VRM sprendimas pradėti tyrimą „yra daugiau nei keistas, o šio tyrimo rezultatus galima nuspėti iš anksto“.

REKLAMA

Anot jo, policininkams, kurių atžvilgiu pradėtas tyrimas, bus teikiama teisinė pagalba.

„Pareigūnų gynybai pasamdėme jau ne vienoje rezonansinėje byloje žmonių teises ginusį advokatą Vidą Vilką. Saugosime policininkus ir visą mūsų bendruomenę nuo politikų teroro visais leistinais būdais“, – teigia NPPSS atstovas.

VRM antradienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl P.Gražulio sulaikymo, sakydama, kad tyrimu „siekiama nustatyti incidento tarp Seimo nario P.Gražulio ir policijos pareigūnų, kuris įvyko liepos 27 dieną Lietuvos gėjų lygos organizuotų eitynių „Už lygybę“ metu, aplinkybes“. Pasak ministerijos pranešimo, šio tyrimo išvadų pagrindu būtų sprendžiamas klausimas dėl tarnybinio patikrinimo inicijavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Ministerijos pranešime patvirtinama, kad tyrimą VRM pradėjo partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko Rolando Pakso kreipimosi į ministrą Dailį Alfonsą Barakauską pagrindu.

„Juo bus siekiama kaip galima tiksliau nustatyti incidento aplinkybes, taip pat, ar policijos pareigūnų veiksmuose esama tarnybinio nusižengimo požymių“, – rašoma ministerijos pranešime.

Prieš homoseksualų eitynes Vilniuje liepos 27 dieną P.Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

P.Gražuliui skirta 200 litų bauda už tai, kad jis renginio metu Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą „Stop“ juostą.

Be skiros baudos P.Gražuliui surašyti dar du administracinės teisės pažeidimų protokolai – dėl pasipriešinimo pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymo. Už tai gresia ne tik bauda, bet ir iki 30 parų areštas. Šias bylas būtų galima nagrinėti tik tuo atveju, jei Seimas panaikintų P.Gražulio teisinę neliečiamybę.

Parlamentaras eitynėse jaučiasi nukentėjęs nuo policininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų