REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau keletą metų lietuviai intensyviai šturmuoja Lenkijos prekybos centrus, ieškodami pigesnių prekių. Į įvairius kaimyninės šalies miestelius Lietuvos gyventojai plūsta pirkti maisto, buities prekių, baldų, statybinių medžiagų.

Jau keletą metų lietuviai intensyviai šturmuoja Lenkijos prekybos centrus, ieškodami pigesnių prekių. Į įvairius kaimyninės šalies miestelius Lietuvos gyventojai plūsta pirkti maisto, buities prekių, baldų, statybinių medžiagų.

REKLAMA

Internetiniuose forumuose netyla diskusijos: apsimoka, verta, naudinga ar ne, leistis į kelionę vardan pigesnio produkto. Tik prasidėjus didžiajai pirkimo Lenkijoje epidemijai, į šią šalį vykdavo pasienio gyventojai, tačiau laikui bėgant ėmė lankytis ir labiau nuo Lenkijos nutolę lietuviai. Ši manija neaplenkė ir šiauliečių.

Pirk pigesnę prekę

Kai internete pasklido žinios apie mažesnes kaimyninės Lenkijos kainas, daugelis ėmė dalintis gerąja patirtimi, pigiau įsigytų prekių aprašais ir kainų palyginimais. Ir išties, gyventojai neklysta – Lenkijoje daug kas gerokai pigiau. Išbandžius kaimynų prekes, buvo įsitikinta ir kokybe bei aptarnavimo sektoriaus patrauklumu.

Pabandžius susidaryti pirkinių krepšelį, paaiškėja, kad šeima gali nemažai sutaupyti, kartą per mėnesį leisdamasi į kelionę pas taupiuosius kaimynus.

REKLAMA
REKLAMA

Žinant, kad šiuo metu zlotas kainuoja 0,83 Lt, galima paskaičiuoti, kiek įvairūs produktai, būtini lietuvio buityje, kainuoja ten. Pavyzdžiui, Lietuvoje populiarus margarinas, pavertus kainą į litus, kainuoja vos 2,39 Lt, kai Lietuvoje už lygiai tos pačios firmos prekę mokame nuo 2,86 iki 4,09 Lt skirtingose parduotuvėse. Kava, kuri gausiai pardavinėjama ir mūsų turguje (beje, 12 Lt už 500 g) ten kainuoja tik 5,64 Lt, kai pas mus už geresnės kokybės kavą tenka mokėti mažiausiai 10 litų. Ryžiai – 1,40 Lt, makaronai „Spagetti“ – 0,99 Lt, tirpi kava „Trys viename“ – vos 2,73 už visą dėžutę. Ypač pigiai mūsų kaimynai perka pieno produktus – ten ženkliai pigesnis pienas, varškė, jogurtas, sūris.

REKLAMA

Lietuviai perka ir sausainius, šokoladą, sultis, mineralinį, kurio butelis nekainuoja nei 0,80 Lt. Neapsieinama ir be higienos priemonių – vieni iš geresnių skalbimo miltelių, skystas muilas, indų ploviklis ten kainuoja tiek, kiek pas mus patys pigiausi.

Lietuvių ypač pamėgta Suvalkų mėsos parduotuvė „Piko“, kurioje galima nusipirkti dešros, dešrelių, vištienos sparnelių, ketvirčių, o kainos labai vilioja. Pavyzdžiui, kilogramas šviežių vištienos ketvirčių „Piko“ parduotuvėje kainuoja 4,97 Lt, o Lietuvoje – nuo 5,99 Lt.

Stebina ir miltų bei cukraus kainos. Miltus galima įsigyti kone perpus pigiau, cukrus pigesnis apie 0,30 Lt, tačiau vasarą, kai prasideda vaisiai ir uogos, o cukraus reikia itin daug, žmonės patenkinti ir tokiu kainų skirtumu.

REKLAMA
REKLAMA

Nemenka nauda ir gera nuotaika

Šiaulietė Jovita, vykusi į svečią šalį pirkti ir sutaupyti pasakojo, kad visų pirma ją sužavėjo aptarnavimo kokybė.

„Tik įvažiavusi į Suvalkus, pamačiau plakatus, kuriuose lietuviškai kviečia pirkti, rasti pigiausių prekių. Tai maloniai nuteikė ir nustebino. „Kaufland“ prekybos centras gal kiek ir nuvylė, jame sustojome pirmiausia, nes jis kelionės tikslo pradžioje, tačiau kainos ten panašios, kaip ir Lietuvoje, tik pasirinkimas milžiniškas. Nors ir nesutaupėme, tačiau palepinome nuobodžiaujančius savo gomurius naujais skoniais. Beje, draugai vėliau pasakojo, kad ten pirko „velniškai“ pigaus cukraus“, – pasakoja Jovita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toliau šiauliečių šeimai sekėsi geriau – išsikeitę pinigus visai palankiu kursu, jie nuvyko į mėsos parduotuvę „Piko“, kur įsigijo daug pigesnių gaminių: paruoštų naudoti kepsnelių, vištienos, dešrų, dešrelių, rado net kumpelį, kurio etiketėje puikavosi pavadinimas „Aukštaičių“. Moteris pasakojo, kad šioje parduotuvėje, po pirmųjų apsilankymų, konsultantė ėmė laužyta kalba klausti, ar jiems reikia „kulšių“ (aut. pastaba – vištienos šlaunelių).

Lietuviškai kalbantys konsultantai prie Jovitos šeimos priėjo ir baldų salone, taigi aptarnavimą moteris vertina dešimčia balų.

Kad pavyktų sutaupyti, Jovita šiauliečiams pataria vykti didesniu automobiliu, kelioms šeimos, pirkti didesnį kiekį daiktų, pavyzdžiui, pirkti mėnesiui ar dviems. Moteris mano, kad ir be gendančių produktų ten yra ką pirkti.

REKLAMA

Galima keliauti ir ne savo automobiliu

Mamos, susiruošusios nusipirkti pigesnių sauskelnių (kurių, beje 100 vnt. vos 50 Lt tekainuoja), bet niekaip neįkalbinančios savo vyrų jas vežti ten, kur visi lietuviai jau yra buvę ir sutaupę, gali internete rasti skelbimų, kuriuose skambiai giria Lenkijos parduotuves ir kviečia vykti į pirkimo maratoną. Tiesa, tokie vežėjai turi ir savų sąlygų – vieni leidžia su savimi tik 20 kilogramų prekių parsivežti, o tada neatsiperka kelionė, kiti labai brangias paslaugas siūlo.

Panaršius skelbimus, į lietuvių pirkimo rojų galima nuvykti už 30 litų, o galima nevažiuoti ir visai – mat yra tokia paslauga, kai sudarius sąrašą, vežėjai pristato viską, ko tik nori, lojaliems klientams net nuolaidas pritaikydami.

Irma Kuršentaitytė, etaplius.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų